Mărturiile surprinzătoare ale bolnavilor de COVID-19. Au avut simptome diferite și ciudate: de la insomnie până la atacuri de panică

 Cica Cristina
.

Febră, tuse seacă și oboseală. Acestea sunt primele simptome care duc cu gândul la noul coronavirus. Totuși, pacienții care au trecut prin experiența COVID susțin că s-au confruntat cu tot felul de simptome diferite și ciudate. Mărturiile celor care s-au îmbolnăvit sunt de-a dreptul surprinzătoare!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe grupul-suport de pe Facebook al pacienţilor COVID-19 din New York s-au remarcat o serie de mesaje ale persoanelor care au contractat virusul care a făcut ravagii în lume.

Virusul se manifestă diferit de la o persoană la alta, dovadă stând mărturiile celor care au simțit pe pielea lor ce presupune COVID-19.

Citește și: Un nou simptom COVID-19. Până acum, indica o simplă răceală, dar acum a fost identificat și ca simptom al coronavirusului

„Se pare că o mulţime de oameni au o varietate atât de largă de simptome! Nu înţeleg însă de ce aceste simptome nu apar în definiţiile de caz emise de Centrul de Combatare a Bolilor, în ciuda faptului că mulţi dintre noi le resimţim. De exemplu, când le-am spus medicilor despre simptomele pe care eu le-am descris, păreau să nu fi auzit de aşa ceva. Eu am fost diagnosticată cu COVID-19 la începutul lunii august şi am suferit timp de 6 săptămâni. Cazul meu a fost considerat unul moderat, cu două simptome care au persistat după ce am fost declarată vindecată: oboseală şi ceva dureri. Apoi, acum două săptămâni am început să mă simt groaznic, simt că m-am infectat din nou', a transmis o femeie pe grupul-suport., potrivit Adevărul.

Citește și: Coronavirusul se poate transmite în cel mai neașteptat mod.Te poți infecta, dacă nu tragi apa la toaletă, cu capacul pus

Un bărbat a povestit că s-a confruntat cu o serie de simptome care i-au creat mari probleme: „Am fost testat pozitiv pentru COVID ieri dimineaţă, după ce am solicitat un test rapid. În ultima lună m-am îmbolnăvit de infecţii ale sinusurilor, bronşită şi o respiraţie şuierătoare teribilă. Mi-au administrat antibiotice, inhalatoare etc. Lucrez în domeniul sănătăţii şi am fost expus cândva săptămâna trecută. Am anxietate severă şi atacuri de panică. Mi-e foarte frică!'.

Simptom-coronavirus-1-4Simptom-coronavirus-1-4

Simptome de COVID-19, greu de descris

Unui alt pacient i-a fost extrem de greu să descrie toate simptomele cu care s-a confruntat. „Eu am avut dureri groaznice de spate, o stare generală proastă, irascibilitate şi insomnie. Eram extenuat, dar totuşi nu puteam să adorm. Mă lua tremuratul, dar nu aşa precum frisoanele, ci mai degrabă mă cutremuram tot. Unele simptome sunt greu de descris, aşa cum este durerea de gât de care sufăr deja de o săptămână. Dar nu este o durere de gât obişnuită, mai degrabă pulsează şi îmi simt gâtul foarte uscat'.

Citește și: Inevitabil va fi bine! Cum au hotărât Andra și Cătălin Măruță ca Eva și David să devină persoane publice:„Sunt dezinvolți în fața camerelor. Dacă ei vor să filmăm, filmăm. Dacă nu, nu.' / EXCLUSIV

O altă femeie susține că simptomele au persistat și după ce s-ar fi vindecat: „Se fac 15 zile de la testare şi 18 de la primele simptome. În afară de o tuse seacă, nu am simptomele pe care alte persoane le-au descris aici. Pot spune însă că mă simt ameţită, obosită, mă dor muşchii dacă fac efort, am vederea neclară şi din când în când parcă rămân fără aer. COVID-19 m-a lovit din plin. Încă nu am mers la spital pentru a mă interna, însă uneori cred că ar fi trebuit. Noaptea, adorm între reprizele de tuse. E atât de diferit faţă de simptomele de gripă! Weekendul trecut a început să tuşească şi să acuze dureri de spate. Este normal să apară simptome după infecţia COVID şi după ce am stat două săptămâni în izolare şi se consideră că nu mai suntem contagioşi?'.

Sursa foto: pixabay, pexels

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton