Iuliana Marciuc, despre debutul la TV, imediat după Revoluție: "A fost un adevărat miracol"/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Iuliana Marciuc a debutat la TV în urmă cu mai bine de 30 de ani, fiind un etalon în meseria pe care o practică. Vedeta TVR ne-a povestit totul despre primii ani în televiziune, dar și secretul grație căreia a reușit să rămână atât de mult timp în inima publicului!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Pentru mine ești un etalon în ceea ce privește profesia pe care ți-ai ales-o. Aș vrea să povestești și pentru cititorii noștri mai tineri cum era atunci, în 1990, să lucrezi în televiziune!

Întâlnirea mea cu televiziunea, în vremurile acelea foarte bune pentru
TVR, a fost un adevărat miracol. Pe culoarele televiziunii întâlneai cei mai mari artiști ai momentului și eram extrem de onorată să-i văd. Îi mai văzusem doar la televizor. Se făceau producții mari, cu profesioniști adevărați, care, ulterior, au fost punctul de pornire al unor echipe și proiecte la alte televiziuni. Era o atmosferă extrem de creativă. Vremuri frumoase… Și dacă adaugi la asta faptul că eram una dintre cele doar 7 crainice… vedete aș putea să le numesc, care apăreau pe micile ecrane, cred că am spus totul cu privire la cât de împlinită mă simțeam.

Iuliana-Marciuc-debut-1Iuliana-Marciuc-debut-1

Iuliana Marciuc, despre debut: „Era un alt tip de interacțiune în acea perioadă'

E greu să le explici tinerilor din ziua de azi cum s-ar putea face jurnalism sau televiziune fără social media, fără „atotputernicul Google sau chiar fără telefon mobil, care a apărut la finele anilor 1990… Și totuși, tu ai făcut-o! Care sunt cele mai frumoase amintiri din perioada aceea?

Era un alt tip de interacțiune în acea perioadă. Erau scrisori care se primeau la televiziune, însoțite nu de puține ori de buchete de flori de la oameni necunoscuți. Era chiar și o emisiune în care răspundeam scrisorilor și problemelor pe care telespectatorii le semnalau. Era un alt tip de interactivitate, cred că mai apropiat decât cel care este acum, mai de la suflet la suflet. Erau telespectatori fideli, pe care îi simțeai foarte aproape de tine și, chiar dacă nu exista Facebook sau alte platforme de socializare, aveam permanent feedback de la ei. În ceea ce privește telefonul mobil, da, nici eu nu știu cum comunicam în așa fel încât respectam de fiecare dată locul și ora întâlnirilor.

Iuliana Marciuc: „Cred că secretul îl reprezintă sinceritatea și empatia'

Tu ai fost vedetă dinainte de a exista însăși noțiunea în showbizul autohton și, de mai bine de 30 de ani, ai reușit să-ți păstrezi acest statut. Care este secretul? Cum ai reușit să rămâi în inima publicului atâția ani?

Mă bucur că spui asta, este o confirmare a muncii mele de atâția ani. Cred că secretul îl reprezintă sinceritatea și empatia. Oamenii simt întotdeauna dacă poveștile pe care le aud nu sunt adevărate și cred că tocmai asta a departajat programele mele de altele. De exemplu, „Destine ca-n
filme este un proiect de televiziune despre oameni obișnuiți puși în situații neobișnuite, ceea ce m-a determinat să ies din comoditatea studiourilor și să mă duc pe teren, în mijlocul lor, acolo unde ei trăiesc. Această emisiune continuă să fie o mare provocare, pentru că deja se împlinesc 7 ani de când fac „Destine, ceea ce înseamnă că are succes.

Citește și: Cum se înțelege Iuliana Marciuc cu fiul ei adolescent și cu fiica lui Adrian Enache:”Cu Diana am o relație…”/ EXCLUSIV

Citește și: De ce nu s-au căsătorit Iuliana Marciuc și Adrian Enache, deși sunt împreună de 25 de ani:”Când căsătoria nu este făcută în tinerețe…”/ EXCLUSIV

Citește și: Legătura dintre Emilia Popescu și regretata Stela Popescu. Mulți credeau că Emilia îi era fiică:„Mi-a zis…'/ EXCLUSIV

Citește și: Silvia Chifiriuc, siluetă de invidiat la 48 de ani!Soția lui Petre Roman a îmbrăcat o ținută super sexy

Iuliana Marciuc: „Acum par peste noapte persoane care sunt departe de a fi modele'

Dat fiindcă ești pe sticlă de mai bine de 30 de ani, cred că ești în măsură să ne spui dacă lumea televiziunii s-a schimbat în bine. Eu aș zice că nu din toate punctele de vedere…

Dacă e să iau în considerare lista producțiilor mari de divertisment care se făceau la începutul perioadei în Televiziunea Română, îți dau dreptate. Sigur, se mai fac producții mari, dar sunt puține și au un format internațional cumpărat. Creațiile unor mari profesioniști autohtoni, cum existau în urmă cu mult timp, sunt aproape inexistente. De exemplu, „Cu mască, fără mască a fost o super producție de succes a TVR dinainte de decembrie 1989. În același timp, cred că, „pe vremuri, televiziunile erau mult mai atente la calitatea programelor și a vedetelor.

Acum apar peste noapte diverse persoane care sunt foarte departe de a fi modele. E drept că și dispar repede. Sunt și lucruri mai bune, cum ar fi partea tehnică sau diversitatea programelor. Oricum, consumul de televiziune a scăzut, iar publicul s-au îndreptat spre alte surse de informare și divertisment. Nu știm când și câți vor mai reveni dacă nu li se oferă programe calitate.

Iuliana Marciuc: „Cred că televiziunea trebuie să ofere modele'

Ce te deranjează cel mai mult la actuala lume a showbizului? Dacă ai
avea puterea să faci asta, ce ai schimba?

În niciun caz nu aș lăsa să apară pe micul ecran persoane care nu pot fi modele, care folosesc un limbaj agramat sau licențios. Eu cred că televiziunea trebuie să ofere modele, și nu cancanuri cu orice preț.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton