Drama lui Florin Piersic. Sora lui a murit înecată, la doar 15 ani: „E prima amintire pe care o am...”

 Mirea Roxana
.

Florin Piersic este un mare actor și se bucură de admirația multor oameni. Cu toate acestea, Florin Piersic a trecut prin momentele grele. Cea mai mare dramă a actorului este reprezentată de moartea surorii sale, pe care nu o va uita niciodată. Lucica a murit înecată.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Florin Piersic ascude o mare suferință în sufletul lui. Actorul a trecut prin multe greutăți de-a lungul vremii, însă cea mai mare tragedie este reprezentată de moartea surorii sale. Pe când Florin Piersic avea 7 ani, Lucica a murit înecată, la vârsta de 15 ani, în Prut. Sora actorului încerca să salveze o altă colegă de la înec, însă nu a reușit să supraviețuiască. Tânăra a fost găsită fără suflare de către familie.

27986_437653304049_3249291_n27986_437653304049_3249291_n

Florin Piersic a mărturisit, în cadrul emisiunii lui Dan Negru, că acea perioadă a fost una dintre cele mai grele și că nu va uita niciodată înmormântarea surorii lui.  

Citește și: Cum slăbește Florin Piersic Jr.1 kg pe zi cu o regulă simplă

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a împlinit azi 95 de ani.Primul ei mesaj după moartea Prințului Philip

Citește și: Florin Călinescu a jignit-o total gratuit pe Ilinca Vandici.Ce apelativ i-a adresat

Citește și: Ștefan Stan și soția sa au avut COVID-19:„A luat virusul din spital!'

Sora lui Florin Piersic s-a încecat în Prut

Florin Piersic crede că înmormântarea surorii sale mai mari este prima amintire concretă pe care o are. De asemenea, actorul spune că, la ceremonia de înmormântare, au luat parte foarte mulți oamnei pentru că familia lui avea o bună reputație și era cunoscută, tatăl lui Florin Piersic fiind medic.

Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha. E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic', a declarat actorul.

Tatăl lui Florin Piersic, salvatorul a 6 familii de evrei

Florin Piersic a povestit despre actele de eroism ale tatălui său. Ștefan Piersic a fost medic veterinar și a reușit să salveze șase familii de evrei în perioada Holocaustului. Ștefan Piersic i-a ascuns pe membrii familiilor într-un abator din Cernăuți, acesta fiind responsabil în zona respectivă.

A salvat 6 familii de evrei. I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuia să fie luați și duși la Auschwitz și tatăl meu i-a luat. Nu era voie atunci, nici trupele germane, nici poliția, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al județului. I-a ascuns 5 luni de zile. Mama le aducea mâncare', a povestit Florin Piersic, la Antena 3, potrivit spynews.ro.

Sursa Foto: Facebook

Vezi şi primul ajutor în caz de înec – la ce trebuie să fii atent!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton