Cu ce ajunsese să facă afaceri Răzvan Ciobanu pentru a se întreține. Totul a început în 2013

 Oana Popoiag
.
Răzvan Ciobanu afaceriRăzvan Ciobanu afaceri

Că moda a fost marea slăbiciune a lui Răzvan Ciobanu știe toată lumea. Designerul mai avea, însă, o slăbiciune, si anume pisicile din rasa Sphinx, cu care de altfel ajunsese să facă și afaceri în ultimul timp, pentru a se putea susține financiar. Cum împlineau o lună, animalele erau date către noi stăpâni.

După cum a mărturisit în repetate rânduri, Răzvan Ciobanu făcea partea din acea categorie de designeri care trăiau exclusiv din modă, fără alte business-uri conexe. Mai degrabă artist decât antreprenor, acesta nu a avut niciodată noroc la bani sau, dacă a avut la un moment dat, i-au scăpat printre degete. Unii spun că tocmai stilul său de viață extravagant l-a adus la sapă de lemn, alții că a fost victima vremurilor, dând faliment în 2009, în plină criză economică.

Designerul nu a ascuns niciodată situația financiară îngrijorătoare în care ajunsese, mergând până acolo încât la un moment dat a făcut publice datoriile pe care le are, cu nume și prenume. Așa se face că, pentru a reuși să se mențină pe linia de plutire, Răzvan Ciobanu a început să facă negoț cu pisicile pe care le iubea ca pe ochii din cap, animalele fără blană din rasa Sphinx, extrem de delicate, rare și costisitoare.

Cu ce preț își vindea Răzvan Ciobanu pisicile

Karl Lagerfeld o avea pe Chupette, Răzvan Ciobanu pe Lili. Totul a început cu Lili, o pisicuță din rasa Shinx pe care, așa cum a mărturisit într-un interviu, Răzvan Ciobanu a găsit-o foarte greu, în 2013: ' Lili este un «copil» foarte dorit de mine. Am căutat-o foarte mulţi ani. Toţi prietenii mei ştiu că îmi doream o pisică Sphinx de culoare albastră şi foarte mică. De regulă, crescătorii de Sphinx nu le dau mai devreme de 4-5 luni, ceea ce pentru mine era de neacceptat. Aşa că am insistat până am găsit ceea ce-mi doream. Pe Lili am luat-o când avea doar 7 săptămâni. Sigur că a trebuit să fiu mult mai atent cu ea şi, practic, m-a solicitat cam cât m-ar solicita un copil – să fiu atent să mănânce cât trebuie, când trebuie, baie o dată la 3 zile'. Într-un final, designerul a găsit partener pentru Lili și așa a ajuns să pună pe Facebook anunțuri despre vânzarea puilor de pisică.

Înainte să moară în cumplitul accident rutier, Răzvan Ciobanu avea cel puțin cinci pisicuțe, ce urmau să fie date către noi proprietari. Pentru un animal din rasa Sphinx, doritorii trebuiau să scoată din buzunar 750 de euro, o sumă ce poate părea mare, dar o ofertă extrem de bună pentru rasa în cauză. Iată cum suna ultimul anunț postat de creatorul de modă pe Facebook: 'M-am făcut «mare» am 4 săptămâni și îmi caut prieten/prietena…nu sunt o jucărie ieftină,sunt fata și deja bântui in toată casa. Învăț sa mănânc, mâncare pentru bebeluși  și da, sunt prețioasa #750 €'

Răzvan Ciobanu, despre bani: 'Trăiesc la fel ca în 2007'

Deși tocmai prin stilul de viață extravagant și-a impus Răzvan Ciobanu personalitatea 'electrică', acesta a negat că ar avea extraganțe și că ar cheltui sume astronomice pe aroganțe. 'Nu am avut niciodată un stil de viaţă extravagant… sau exagerat. Trăiesc la fel ca în 2007, de exemplu. Hainele şi pantofii au rămas slăbiciunea mea, dar atunci când porţi lucrurile frumos şi cu respect de la an la an, nu mai eşti nevoit să faci in­vestiţii majore în dressing. Pentru că deja ai piesele esen­ţiale', declara Răzvan Ciobanu pentru Libertatea.

Foto: Libertatea, Instagram

Citește și:

Răzvan Ciobanu s-a împăcat cu fostul iubit cu doar câteva zile înainte să moară! Ce a făcut Marius, după ce a aflat tragica veste!

Răzvan Ciobanu, copilul teribil al modei românești. De la prinț la cerșetor: lux, opulență, droguri, depresie, iubiri neîmplinite

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton