Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat al României. Ce studii, ce avere și ce datorii are

 Oana Popoiag
.

Numele lui Florin Cîțu este pe buzele tuturor după ce Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier, însărcinându-l cu crearea unui nou govern. Omul politic este la bază economist, având la activ numeroase realizări în domeniu, precum și diplome în afară. Viața personală a noului prin-minstru este învăluită în mister, dar averea și datoriile sale nu reprezintă un secret.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîțu, o persoană cu experiență relativ redusă în PNL, unde s-a înscris în 2016, dar cu vaste cunoștințe de economie. Deși s-a înscris în PNL în urmă cu nici patru ani, Florin Cîțu și-a câștigat repede legitimitatea în partid ca specialist în finanțe și economie. De asemenea, acesta a mai atras atenția în spațiul public prin conflictul deschis cu PSD.

Florin Cîţu are numeroase studii în afară. Astfel, a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic și este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate, a consemnat Libertatea.

Ce avere are Florin Cîțu, noul premier al României

Potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, Cîţu deţine câte 50% din trei terenuri, un apartament de 350 de mp şi 350.000 lei în cont, titrează Adevărul. În același timp, noul premier al României, conform aceleași declarații de avere, are un credit de 303.000 de euro la ING.

Cât a ocupat postul de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a dezvăluit și salariul încasat lunar, punctând că și-a limitat singur venitul lunar pentru a ține sub control cheltuielile de la buget.

'Mi-am limitat salariul, este 12.000 lei. Mi-a scăzut salariul, să ştiţi, de la Senat aici. Nu doar l-am îngheţat, mi-a şi scăzut. Este vorba de faptul că, da, încercăm şi prin acest mod de a ţine cheltuielile sub control', a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

cine este Florin Cîțucine este Florin Cîțu

Foto: Hepta, Facebook, Libertatea

Citește și: Megxit-ul s-a întors împotriva ei! Meghan Markle, atacată chiar și de fani: „Te rugăm, pleacă din Canada”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton