Valentino - 45 de ani in lumea modei

 Revista VIVA
.

Valentino – 45 de ani in lumea modei

Valentino – 45 de ani in lumea modei

Renumitul creator italian va sarbatori in luna mai cea de-a 75-a aniversare. Doua luni mai tarziu, Valentino va celebra 45 de ani in lumea modei. Din acest motiv, Mario Boselli, Presedintele Camerei Nationale de Moda din Italia si Didier Grumbach, Presedintele Federatiei franceze de moda „prªt- -porter” au modificat datele de incepere ale prezentarilor de moda de la Milano, respectiv, Paris.

Astfel, saptamana modei masculine va incepe la Milano cu o zi mai devreme, adica pe 23 iunie. In Orasul Luminilor, prezentarile de moda dedicate barbatilor se vor desfasura intre 28 iunie si 1 iulie.

Pentru doamne, noile tendinte se vor dezvalui la Paris, intre 2 si 5 iulie, pentru ca din data de 6, Roma sa devina Capitala modei.

Sarbatorirea celor 45 de ani va incepe printr-o expozitie retrospectiva gazduita de muzeul Ara Pacis construit in perioada Romei Antice. Festivitatile vor continua cu prezentarea colectiei lui Valentino, care a promis ca aceasta nu va fi totusi „cantecul sau de lebada”. Momentul special impune o locatie inedita. Atfel incat, manechinele vor defila in creatiile „Valentino” pe celebrele Trepte Spaniole si nu prin Caruselul Luvrului, ca in anii trecuti.

In 1968, Valentino cucerea inimile o data cu prezentarea colectiei „Bianca”, dedicata lui Jackie Keneddy. Cariera sa in lumea modei incepuse insa inca din 1962, cu o colectie care a trezit interesul si admiratia. Iar lucrurile nu s-au schimbat deloc in cei 45 de ani, de cand Valentino face moda.

Anii au trecut, iar Valentino a inregistrat succes dupa succes, iar premiile nu s-au lasat asteptate.

In 1986, era numit „Cavaliere din Gran Croce”, pentru ca zece ani mai tarziu, italienii sa-i confere titlul de „Cavaliere del Lavoro”.

Pentru creatiile sale, Valentino a primit recunoasterea valorii si din partea americanilor. In iunie 2000, CFDA (Council of Fashion Designers of America) ii acorda „Lifetime Achivement Award”, iar in iulie 2006, Paris-ul ii facea o reverenta si ii inmana „Legiunea de Onoare”.

Text: de Florentina Liutic
Articol publicat la data de 03 Aprilie 2007.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton