Tipuri de pudră și la ce folosește fiecare

 Cristescu Catalina
.

Atunci când îți cumperi o pudră, e important să știi ce efect vrei să obții cu ajutorul ei. Sunt pudre ideale pentru seară, pentru zi, sau potrivite în funcție de sezon. Iată câteva detalii pe care e bine să le cunoști.

[gallery ids="2414186,2414187,2414188,2414189,2414190"]

Pudrele de față sunt de două feluri: pudră pulbere și pudră compactă, ambele în varianta translucidă (sunt albe, dar pe ten praful devine invizibil, riscul de pete albe apare numai dacă nu distribui uniform produsul și insiști prea mult cu pensula într-un singur loc) și colorată într-o gamă diversă de nuanțe.

Citește și:

Trucul de îngrijire care îți distruge genele

Machiaj de seară pentru blonde

Avantajul pudrei translucide mate este că nu poți greși nuanța, cum se întâmplă la cea colorată, unde fără să vrei poți alege o nuanță mai deschisă sau mai închisă decât cea a tenului tău.

Pudra colorată cu aspect mat practic îți creează acel ten de porțelan și este potrivită pentru orice sezon sau moment al zilei.

Însă sora ei cu finish strălucitor este ideală seara, ori în sezonul de primăvară-vară când se pune accentul pe  aspectul radiant al pielii, iar lumina este reflectată minunat de particulele strălucitoare.

Cum le aplicăm? Foarte simplu! Pudra pulbere cu cea mai voluminoasă și stufoasă pensulă pentru pudră, mișcările fiind de sus în jos, pentru că nu vrei să ridici puful de pe ten, care să devină astfel foarte vizibil, iar pudra compactă cu ajutorul unui aplicator de tip burețel cu care tapotezi delicat și uniform tenul.

Ambele fixează machiajul, însă pentru retușurile de peste zi cu siguranță mai practică este pudra compactă.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton