(P) Haine tradiționale ce fac senzație în rândul publicului feminin - iile cusute manual

 Sava Elisabeta
.

Emblema portului tradițional românesc, iile cusute manual, decorate cu detalii de genul broderiilor realizate in aceeași manieră, fac senzație și în acest an printre reprezentantele feminine. Modelele autentice constituie piese de vestimentație prețioase, în realizarea cărora specialiștii pasionați investesc nu doar materiale și accesorii înalt calitative, dar și o atenție sporită, alături de o pasiune pe măsură.

Confecționate cu dragoste, opțiunile de haine tradiționale pe care le propune publicului interesat magazinul online Ie Națională au cucerit iremediabil inima femeilor de toate vârstele. Colecția de ii cusute manual disponibilă pe site-ul oficial ienationala.ro cuprinde ii cusute cu fir de bumbac, dar mai nou prezintă disponibilitate și pentru cele realizate din fir de mătase naturală – o fibră de o delicatețe aparte.

Fiecare se poate orienta după ia ce o reprezintă cel mai bine, care de altfel va constitui o încântare atat pentru privirile celorlalți, cât și pentru suflet.

Despre această categorie de produse putem spune că joacă un rol bine definit – de a pune în valoare inspirația creatoarei sale, dar mai ales măiestria cu care a fost materializată ideea. Totodată răbdarea necesară pentru a finaliza un astfel de articol este remarcabilă și reiese din finețea cu care fiecare detaliu a fost realizat.

Iile cusute manual – haine tradiționale ce au cucerit atenția tuturor femeilor

Întrucât sunt piese de vestimentație extrem de valoroase, astfel de ii sunt confecționate numai de profesioniști și se găsesc doar în cadrul magazinelor specializate. IeNationala.ro este în mod definitoriu un reper pentru cele care s-au decis să realizeze o astfel de investiție. Durabile și estetice, acestea pot fi purtate cu încredere ani la rând. Este necesară o depozitare corespunzătoare, întrucât au la bază doar materiale naturale, precum a mai fost menționat – ca bumbacul sau mătasea. Referitor la cum e recomandat a fi întreținute, cei interesați pot solicita specialiștilor informații sau se pot orienta spre ghiduri ce vizează acest subiect.

Dar cum poate deduce un potențial client că ia pe care o vizează este autentică și are valoarea pe care o pretinde? Iată care sunt câteva dintre calitățile acestor haine traditionale ce se regăsesc în portofoliul magazinului menționat.

Cele care prețuiesc frumusețea pe care o poate emana doar o ie brodată total în mod manual se vor axa pe cele ce urmează a fi precizate când vor căuta ia de odinioară în contextul lumii actuale.

Prima și s-ar putea spune că cea mai importantă este broderia. Aceasta trebuie să fie cusută manual, iar acest lucru este ușor vizibil. În general după dosul iei se poate constata originalitatea produsului. Alte etichete ale acestora sunt nodurile firelor, trecerea de la un model de broderie la un altul. Atunci când se folosesc mașini industriale pentru a le realiza, calitatea este deja inferioară, nu mai are aceleași calități ale broderiei manuale – măruntă și fină. Un termen de comparație excelent este ia cusută de bunici înainte.

De asemenea, poate fi contestată autenticitatea unei ii de lipsa unor tivuri specifice. Orice haine tradiționale hand made se vor evidenția prin faptul că sunt tivite manual și la fel sunt realizate și încrețiturile lor.

Despre materialul ce îl are la bază ia s-a mai spus. Numai cele naturale sunt acceptate când vine vorba despre clasa celor originale. Dacă nu este bumbac sau mătase, respectiv marchizet sau borangic, înseamnă că nu merită suma pe care o pretinde. Contează de altfel și densitatea țesăturii – aceasta trebuie să fie fină, moale și deasă.

Indiferent că preferințele vizează un model definit de simplitate, cu detalii minimaliste de broderie, sau o ie cu un design mai încărcat, se aplică aspectele de selecție de mai sus. Se completează reciproc și nu se poate face abstracție de la niciunul.

Într-o varietate de combinații coloristice, de lungimi diverse, cu mâneci lungi sau de alte dimesiuni, iile tradiționale oferite de IeNationala.ro se pliază pe preferințe de stil numeroase. De altfel, costurile pe care le prezintă aceste ii sunt acceptabile, având în vedere munca neîntreruptă și de migală pe care o presupun acestea.

În funcție de scopul achiziționării unor astfel de haine tradiționale – că vizează o ocazie specială, o petrecere cu specific tradițional românesc sau pur și simplu purtarea în cadrul unor evenimente pretențioase, cele interesate pot alege de pe Ienationala.ro modelul potrivit.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton