Lumea din ziua de azi este din ce in ce mai ocupata de aspectul fizic, de hainele pe care le imbraca si de igiena orala. Un numar cat mai mare de romani apeleaza acum la tratamentele de albire pentru a avea un zambet cat mai stralucitor, sa zambeasca cu gura pana la urechi la glumele bune fara sa fie jenati de aspectul danturii sau de culoarea ei.
Si acum este si mai usor sa se obtina rezultate uimitoare chiar dupa cateva zile de tratament cu produse precum benzi de albire, pasta de dinti Crest 3D, kit de albire, creioane de albire sau chiar albire organica oferite de catre Benzi Crest doritorilor la un pret accesibil si rezultate asemenea albirii facute in cabinetele specialistilor. Dar atat de usor pe cat se albesc, la fel de repede se pot si ingalbeni daca nu se ofera o ingrijire mai atenta si o igiena corespunzatoare.
Cateva recomandari privind ingrijirea danturii dupa tratamentele de albire sunt urmatoarele:
Folosirea de pasta de dinti Crest 3D – dupa terminarea tratamentului, este recomandata utilizarea unei paste pentru albire, deoarece contine peroxid care ajuta la pastrarea dintilor albi. Pentru o actiune mai rapida se poate uliliza creionul unde este nevoie de un retus. Pasta de dinti Crest 3D ajuta foarte mult la pastrarea integritatii dintilor si a culorii albe cat mai mult posibil.
Evitarea consumului de fructe citrice –Aciditatea din acest tip de fructe ataca smaltul dintilor mai ales daca dantura prezinta deja o sensibilitate in urma tratamentului de albire. Exemple de fructe citrice sunt lamaile, portocalele, grefele si altele.
Evitarea consumului de bauturi carbogazoase-Asemenea fructelor citrice, bauturile carbogazoase ataca smaltul dintilor, iar faptul ca au o cantitate mare de zahar cauzeaza aparitia de carii nedorite, deci trebuie neaparat evitate.
Consumul de alimente fierbinti-mancarea este de preferabil sa fie la temperatura camerei pentru a nu afecta dantura prin sensibilizarea smaltului. La fel sta situatia si in cazul alimentelor care sunt prea reci – se va evita consumul bauturilor impreuna cu gheata sau consumul de inghetata macar cateva zile dupa terminarea tratamentului.
Vinul rosu, ceaiul negru sau cafeaua –din cauza capacitatii acestora de a colora dintii este de preferat sa se limiteze consumul lor. O alternativa ar fi utilizarea unui pai pentru a se evita contactul cu dintii. Orice pata provocata de cafea, de ceai sau de vinul rosu afecteaza aspectul frumos al danturii.
Alte alimente bogate in coloranti – fie ei naturali sau artificiali, sunt raspunzatori de majoritatea cazurilor de colorare a dintilor. Coloranti precum caroten, clorofila, betaina se gasesc in mod natural in alimente, fructe si legume precum:
Morcovul – care contine o cantitate insemnata de betacaroten;
Spanacul – legumele cu frunze verzi contin clorofila;
Ardeiul – legume de culoare rosie ce contin betaina;