(P) De ce să-ți lași barba să crească vara aceasta?

 Sava Elisabeta
.

Foarte puțini bărbați asociază vara cu o barbă stufoasă și e chiar păcat! Într-adevăr, barba ține feței de cald iarna ca un pulover moale și pufos și de aceea cei mai mulți purtători de barbă aleg să renunțe la ea imediat ce temperaturile încep să crească. Dar faptul că oferă un confort nemaipomenit în perioada rece a anului, nu înseamnă că nu poate fi de folos și în anotimpul cald. În plus, barba, la fel ca și podoaba capilară, crește mai repede vara ceea ce înseamnă că te poți bucura mai mult de beneficiile pe care le oferă!

Cum te ajută barba pe timpul verii?

#1 Îți protejează fața de căldura soarelui

Mai ales bărbații cu piele sensibilă ar trebui să poarte barbă pe timpul verii. Ea ține la distanță razele de soare, păstrând acoperită o bună parte din pielea feței. Studiile arată că în funcție de desimea ei barba protejează tenul de 50 până la 98% din razele ultraviolet. Asta înseamnă mai mult decât orice este capabilă să facă chiar și cea mai bună cremă de pe piață. Iar faptul că barba crește natural și este absolut gratuită reprezintă un mare plus.

Cu o barbă serioasă vei transpira vara aceasta. Dar nu din cauza ei! Când temperaturile devin insuportabile, transpirația nu iartă pe nimeni. Bărbați sau femei, bărboși sau proaspăt bărbieriți, cu toții transpirăm deopotrivă. Și atunci, dacă e să judecăm lucrurile din punct de vedere al sănătății, este mai bine cu barbă decât fără!

#2 Îți protejează pielea de înțepăturile țânțarilor

Cine vrea la pescuit sau camping vara aceasta este obligat să-și lase barba să crească! Țânțarii nu sunt atrași de un labirint de păr și astfel purtătorii de barbă vor fi mult mai protejați în aventurile lor de supărătoarele insecte dacă își lasă barba în pace.

Pe cât sunt de distractive, pe atât de multe probleme pot cauza pescuitul, camping-ul și orice alte ieșiri în aer liber dacă țânțarii îți dau bătăi de cap! Dar cel puțin la nivelul feței, cu o barbă seioasă și o șapcă cool ai scăpat de griji!

#3 Te face să arăți bine

Nimic nu este mai original decât o barbă care crește natural, exact pe forma feței tale. Barba te face să pari mai matur și îți dă un aer misterios, foarte apreciat de reprezentantele sexului frumos. De aceea, ca bărbat, barba poate fi cel mai de preț accesoriu al tău vara aceasta și în același timp acel element care te va ajuta să fii mereu în centrul atenției la petrecerile de pe plajă.

De ce crește barba mai rapid vara?

Îți dorești o barbă deasă și sănătoasă, dar până acum nu a crescut așa cum te așteptai? Înseamnă că trebuie să-i mai dai o șansă vara aceasta! Nu doar barba, ci și părul, plantele, animalele și întreaga natură se dezvoltă mai bine în lunile calde ale anului.

Spre diferență de iarnă care este o perioadă latentă pentru cele mai multe viețuitoare, vara, cu soarele ei și vremea ce solicită un consum mic de resurse pentru supraviețuire este o perioadă propice creșterii. 

În cazul bărbii principalul motiv pentru care vara nu-i ca iarna este creșterea producției naturale de testosteron și vitamina D care ajută părul facial să se dezvolte. Mișcarea intensă promovează creșterea nivelului de hormoni din sânge, iar suplimentul de vitamina D se datorează timpului petrecut afară, în aer liber.  

Cum să îți aranjezi barba vara aceasta?

Și anul acesta se poartă barba îngrijită! Nu-ți lăsa barba să crească nestigherită și ține cont de faptul că produsele de îngrijire pentru barbă trebuie să facă parte din arsenalul oricărui bărbat. Iar din când în când, pentru a-i acorda bărbii tale un plus de atenție, se recomandă câte o vizită la The Barber, o frizerie București dedicată domnilor care se respectă. 

La The Barber te simți ca un adevărat gentleman. Pe lângă tratamentele speciale pentru barbă sau un bărbierit ca în filmele anilor ‘20, aici poți opta pentru tunsori moderne și te poți pune la curent cu cele mai proaspete curente în materie de modă pentru bărbați. Nicăieri nu este mai simplu ca la The Barber să-ți faci un update, într-un loc care te inspiră.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton