Îngrijirea părului creț. Ce rutină ar trebui să urmezi

 Lupescu Anca
.

Îngrijirea părului creț nu este deloc o treabă ușoară. Părul creț este unic. Se îndoaie și se formează bucle jucăușe. Datorită tuturor onuleurilor, structura părului poate fi fragilă și delicată. Și datorită naturii sale curbate, uleiurile naturale produse de scalp pentru a înmuia și proteja firele au o „călătorie' mai grea de sus în jos. Drept urmare, părul creț poate deveni rapid uscat și deshidratat. 

Datorită tuturor celor de mai sus, spălarea-clătirea-repetarea este pentru restul tipurilor de păr. Pentru fetele cu părul creț natural, regimul de îngrijire a părului este complet diferit. Iată sfaturi inteligente de îngrijire a părului de la profesioniști.

Tratament pre-șamponare pentru părul creț

Pre-șamponarea este un pas efectuat înainte de șamponare. Este o soluție care condiționează și descurcă părul înainte de șamponare. Previne asperitățile și deteriorările inutile în timpul procesului de șamponare, mai ales dacă părul este extrem de încurcat sau încâlcit.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Folosește un balsam sau ulei de condiționare pentru tratamentul dinaintea șamponării și aplică-l pe părul uscat. 

Împarte părul în secțiuni și lucrează bine balsamul în păr, folosind degetele pentru a separa buclele și pentru a lucra produsul. Lasă-l să acționeze cel puțin 20 de minute.

Nu spăla părul zilnic

Părul creț nu trebuie să fie șamponat la fel de des ca părul drept. Șamponarea frecventă poate întinde și stresa firele fragile și poate usca buclele. Cu toate acestea, balsamul este prietenul tău.

Alege șamponul potrivit pentru părul creț 

Gândește-te la părul creț ca la un cașmir fin. Nu ți-ai spăla puloverul de cașmir cu un detergent dur și nu ar trebui să îți cureți buclele cu un șampon dur. 

Folosește un șampon ușor sau un balsam de curățare cu puțină spumă, care va reîmprospăta părul și pielea capului fără a îndepărta prea mult din uleiurile sale naturale. Poți dilua șampoanele sau balsamurile de curățat cu apă distilată.

Secționează-ți părul pentru spălare

Frecarea, răsucirea sau strângerea părului într-un mănunchi în timp ce șamponezi poate fi dezastruoasă pentru bucle. Acest tip de manipulare duce la tipul de încurcături la care nici nu vrei să te gândești. 

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

În schimb, împarte părul în patru secțiuni – mai multe dacă este foarte gros. Aplică o mică cantitate de șampon sau balsam de curățare pe scalp și lucrează-l bine. Apoi strânge-l ușor de-a lungul lungimii. Repetă pe fiecare dintre secțiuni. Apoi clătește în aceeași modalitate – secțiune cu secțiune, începând de la scalp și stoarcând spuma din lungimi de sus în jos.

Nu te spăla cu apă fierbinte

O șamponare cu apă rece și / sau clătire nu oferă cea mai luxoasă experiență de spălare a părului. Dar apa rece va închide cuticulele, care la rândul lor vor bloca umezeala, vor face părul mai strălucitor și va reduce căderea părului.

Folosește mult balsam de păr

După șamponare, aplică un balsam profund. Alege o formulă care să răspundă nevoilor părului tău. Este uscat? Alege o formulă hidratantă care conține substanțe hidratante precum glicol, glicerină sau uleiuri de bună calitate. Este subțire? Vei avea nevoie de un reconstructor de proteine ​​cu aminoacizi de mătase sau cheratină pentru a restabili puterea.

Ca și în cazul formulelor de șampon și pre-șampon, aplică această formulă în părul împărțit în secțiuni pentru a te asigura că este aplicată temeinic. Evită scalpul – nu este locul în care de obicei ai nevoie de umiditate. Folosește un pieptene dinți rari pentru a distribui uniform balsamul. Apoi lasă balsamul să își facă treaba. Așează părul sub un prosop timp de 10 minute.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Dacă utilizezi un balsam hidratant și părul tău a absorbit cea mai mare parte a acestuia, este posibil să nu fie nevoie să clătești, dacă balsamul este fără clătire. Dar dacă folosești un balsam de proteine, clătirea este esențială. Aceste formule ar putea determina părul să devină fragil și să ducă la ruperea lui dacă este lăsat în păr.

 În aceste cazuri, dacă simți că ai nevoie de mai multă umiditate, optează pentru aplicarea unui balsam pe care îl poți lăsa în păr.

Măști de păr la fiecare spălare

Cu părul creț, este întotdeauna un echilibru delicat între umiditate și proteine. Dacă ai părul uscat la vârfuri, nu lasă nicio spălare să treacă fără să folosești o mască de hidratare în profunzime.

Cum alegi creionul de ochi? Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Atenție la lenjeria de pat

Fețele de pernă din bumbac dur pot face ca buclele să se încurce și să se încâlcească. Îmbracă-ți patul (sau cel puțin pernele) cu din satin. Sau înfășoară părul într-o eșarfă din satin pentru a menține buclele elegante și intacte.

Nu folosi căldura

Feon, placă de îndreptat părul sau perie rotativă – toate aceste instrumente termice duc la rupere.Optează pentru uscare cu aer rece  sau în mod natural Pune-ți părul pe bigudiuri sau pe role de spumă și lasă-l să se usuce în mod natural.

Când folosești instrumente, investește în cele de cea mai înaltă calitate. Caută instrumente care conțin proprietăți ionice, realizate cu turmalină sau ceramică. Aplică întotdeauna un produs de protecție împotriva căldurii înainte de coafare.

Îngrijirea părului șaten. Cum să ai grijă de el cu produsele potrivite

Folosește la un difuzor. Minimizează daunele prin distribuirea uniformă a căldurii și este mult mai blând decât căldura directă de la un uscător. 

Pentru a difuza, începe de la rădăcini folosind mișcări circulare, deplasându-te în aceeași direcție. Continuă să usuci, menținând uscătorul la un unghi de 90 de grade față de scalp. În cele din urmă usucă vârfurile, iar când părul este aproape uscat, apasă butonul de aer rece de pe uscător pentru a îi da părului strălucire.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton