Îngrijirea părului brunet. Tot ce trebuie să știi

 Lupescu Anca
.

Îngrijirea părului brunet are câteva secrete pe care trebuie să le cunoști Culoarea părului este determinată de conținutul de melanină din păr. Există două tipuri de melanină care determină culoarea naturală a părului: eumelanina și feomelanina. Cu cât eumelanina este mai mare, cu atât părul este mai închis la culoare.

Îngrijirea părului brunet

Cea mai mare problemă cu părul brunet este că firele albe se văd ușor. Îmbătrânirea prematură a părului, utilizarea pe scară largă a substanțelor chimice, stresul, căldura și deteriorarea părului pot face ca părul să-și piardă pigmentarea naturală și să devină alb.

Cum să îți alegi fondul de ten potrivit. La ce trebuie să fii atentă

Adăugarea de ingrediente naturale la rutina de îngrijire a părului te poate ajuta să îți păstrezi pigmentul natural al părului. Iată câteva ingrediente care ajută la menținerea părului brunet.

Vopsele naturale de păr pentru a menține părul brunet

Cafea: s-a constatat că cofeina din cafea stimulează creșterea părului în alopecia androgenetică. De asemenea, alungește arborele părului, prelungește durata anagenului și stimulează proliferarea keratinocitelor. Cafeaua este adesea folosită pentru a colora părul roșu sau negru.

Ceai: Ceaiul negru a fost folosit ca vopsea naturală de păr de secole în medicina ayurvedică și chineză. Conține taninuri care cresc intensitatea culorii părului.

Henna: Henna este una dintre cele mai populare vopsele naturale de păr. Conține leone, un compus roșu-portocaliu care face părul întunecat. Se știe că henna previne îngrășarea prematură a părului.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Coacăz indian: Agrișul indian este cunoscut pentru a ajuta la îmbunătățirea culorii naturale a părului. Este adesea folosit ca ingredient natural în coloranți pentru a menține culoarea părului întunecată. Conține un conținut ridicat de vitamina C, care ajută la reducerea căderii părului.

Indigo: Deși indigo dă o culoare albastră naturală, este adesea folosit în combinație cu henna pentru a menține părul negru.

Iată câteva uleiuri de utilizat în combinație cu ingredientele de mai sus.

Ulei de cocos: Uleiul de cocos poate pătrunde în firul de păr și îl poate întări din interior. Previne deteriorarea părului și îngroșarea prematură a părului.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Ulei de măsline: Uleiul de măsline poate pătrunde în cortexul părului și hidratează părul din interior. Acest lucru întărește culoarea părului și îl menține negru. De asemenea, reduce deteriorarea și căderea părului.

Ulei de jojoba: Uleiul de jojoba hidratează și hrănește părul și promovează scalpul și părul sănătos.

Ulei de argan: Uleiul de argan ajută la stimularea creșterii părului. De asemenea, menține părul hidratat.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Întreținerea este esențială pentru îmbunătățirea culorii naturale a părului și pentru prevenirea deteriorării părului. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea părului brunet.

Sfaturi pentru păstrarea părului brunet

Fii blând cu părul tău. Fie că te piepteni, te masezi sau îți coafezi părul, este important să fii blând cu părul.

Hrănește părul în mod regulat. Unele uleiuri, cum ar fi uleiul de cocos, îți pot hrăni părul din interior și pot preveni deteriorarea părului.

Încălzirea unor uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline, îl poate ajuta să pătrundă în cortex și să hrănească părul din interior.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Masează-ți părul în mod regulat. Cercetările arată că masarea scalpului stimulează circulația sângelui și crește grosimea părului.

Tratamentele pentru păr, cum ar fi tratamentul cu keratină, pot îmbunătăți culoarea naturală a părului. Scopul este de a spori conținutul de proteine ​​ale părului și de a reduce deteriorarea părului.

Folosește piepteni și perii potrivite pentru părul tău. Dacă ai părul creț, folosește o perie cu păr. Dacă ai părul drept sau ondulat, folosește un pieptene cu dinți largi. Perie ușor părul pentru a evita ruperea sau deteriorarea.

Nu pieptăna părul când este ud. Părul umed tinde să se întindă până la 70%. Acest lucru poate cauza ruperea sau deteriorarea acestuia.

Un alt sfat este să folosești prosopul în modul corect. Uscucă-ți părul ușor cu un prosop moale. 

Evită șampoanele care conțin sulfați și parabeni. Îți încarcă pielea scalpului și părul cu substanțe chimice dure care provoacă daune, făcându-ți părul fragil și mai predispus la rupere.

Asigură-te că scalpul și părul sunt curate. Spală părul cel puțin o dată la trei zile. Masează șamponul pe păr și pe scalp pentru a îndepărta praful acumulat, excesul ulei și murdăria.

Folosește blasam intns sau măști de păr cel puțin o dată pe săptămână. Nutrienții concentrați hrănesc părul și îl mențin sănătos.

Buze crăpate – cauze și remedii. Cum să previi deshidratarea buzelor

Nu utiliza prea multe produse chimice sau tratamente pe păr. Aceste produse și tratamente conțin substanțe chimice care se pot infiltra în păr și îl pot deteriora, provocând căderea părului.

Evită să porți zilnic coafuri precum cozi de cal strânse, cozi sau împletituri. Utilizarea elasticelor de păr pentru a trage strâns părul poate provoca căderea părului.

Ia în considerare administrarea suplimentelor nutritive pentru a echilibra deficiențele care cauzează căderea părului. 

Acest lucru poate preveni căderea părului și poate favoriza creșterea părului.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton