Îngrijirea părului blond. Cum să îți menții culoarea și tonul

 Lupescu Anca
.

Îngrijirea părului blond poate fi o adevărată bătaie de cap. Elementele naturale (cum ar fi apa, soarele și poluarea aerului) nu numai că îți pot dăuna, dar și dacă te coafezi poți să rupi părul.

Îngrijirea părului blond. Cum să îți menții culoarea

Ține-l hidratat

Pentru cele care s-au străduit să obțină acea nuanță perfectă de blond, știu prin câte au trecut. Decolorarea poate fi un proces foarte dur, care separă părul de numeroasele uleiuri și substanțe nutritive pe care le-a sigilat cuticula. 

Acest lucru te lasă cu părul uscat, tern, fragil. Părul prelucrat are nevoie de multe substanțe nutritive, mai ales atunci când reface daunele provocate. Pentru a readuce la viață părul uscat și fragil, investește într-un balsam bun și / sau o mască de reparare profundă.

Buze crăpate – cauze și remedii. Cum să previi deshidratarea buzelor

Tratamentele profunde / măștile pentru păr sunt o modalitate excelentă de a restabili hidratarea părului în timpul procesului de colorare. 

Deși nu poți anula daunele provocate într-un singur pas, tratamentele de condiționare profundă sunt vitale pentru părul tratat cu culoare și sunt o modalitate excelentă de a ajuta la prevenirea ruperii.

Protejează părul de căldură

Cu cât folosești mai puțină căldură, cu atât mai bine! După cum știi, decolorarea părului pentru a obține o nuanță blondă mai deschisă necesită dezlipirea cuticulei părului. Odată ce cuticula a fost dezbrăcată, îngreunează părul să se țină de substanțele nutritive pe care le produce scalpul; lăsându-ți părul uscat și fragil. 

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Adăugarea unei cantități excesive de căldură părului, pe lângă procesul chimic, îți poate deteriora și distruge strălucirea. Este întotdeauna o idee minunată să-i dai părului o mică pauză de la căldură, din când în când, prin coafarea părului într-un coc drăguț, sau împletitură.

Cum să menții părul blond

Ține-l departe de soare

Sună greu – cine nu iubește soarele? Din păcate, supraexpunerea la soare nu dăunează doar pielii, ci și părului blond. Razele UV dăunătoare îți pot usca cuticulele și pot transforma frumoasa nuanță blondă într-o nuanță galbenă spre portocaliu. 

Dacă plănuiești o zi distractivă la soare, ia-ți o pălărie drăguță pentru a îți proteja părul și pielea de soare sau optează pentru un protector UV / căldură.

Toner

Pentru a-ți face culoarea să dureze, investește într-un șampon violet. Acest șampon special formulat este o modalitate excelentă de a combate tonurile galbene și portocalii.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

După cum mulți au învățat la școală, nuanța violet este direct opusă nuanței galbene. Aceasta înseamnă că atunci când pigmenții purpurii din șampon sunt absorbiți de foliculul de păr, acesta acoperă și anulează orice tonuri de galben cald din păr.

Cum să îți menții părul blond

Spală-ți părul cu șampon violet cel puțin o dată pe săptămână.

Reține că șampoanele mov nu sunt concepute cu adevărat pentru curățarea părului, așa că nu ezita să te speli și cu un șampon normal, dacă vezi că părul se îngrașă rapid.

Clătește-te cu apă rece

Să te speli mai rar pe păr este bine, indiferent dacă ești blondă, brunetă sau roșcată. Un pas pe care îl poți adăuga la această rutină este să te asiguri că îți clătești părul cu apă rece de fiecare dată când te speli pe păr. Acest lucru te va ajuta să îți păstrezi părul strălucitor și strălucitor.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Citește etichete

Sulfații sunt un mare nu, cand vine vorba de alegerea unui sampon. Cei mai frecvenți dintre ei sunt SLS (Sodium Lauryl Sulfate) și SLES (Sodium Laureth Sulfate) care sunt folosite într-o mulțime de șampoane ca să obții acea spumă în cantități mari, dar se pare că spuma nu e deloc benefică. Așadar, citește etichetele îndeaproape ori de câte ori alegi șamponul.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Balsam și mască 

Ar trebui să faci o condiționare profundă de 2 ori pe săptămână. Îți hidratează părul și conferă un aspect proaspăt și strălucitor. Balsamul și masca o dată pe săptămână, sunt o parte esențială a acestui proces.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton