Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

 Lupescu Anca
.

Cum te îmbraci la nuntă? Ai primit vreodată o invitație de nuntă în care nu scria nimic despre codul vestimentar? Iată ce stil ar trebui să adopți, în funcție de locație și de momentul zilei. 

Cum te îmbraci la nuntă

Ținuta formală poate fi cea mai comună, dar există o mulțime de alte coduri vestimentare care pot apărea pe o invitație de nuntă. Formal, semi-formal și casual sunt puțin mai ambigue decât „elegant' și poate fi dificil pentru oaspeți să își dea seama cum ar trebui să se îmbrace. 

Una dintre cele mai bune modalități de a decide cu ce să te îmbraci este să faci niște cercetări privind locul de desfășurare a evenimentului.

Clasic. Femeile ar trebui să poarte o rochie formală de seară până la podea, fără excepții. Asociați-vă rochia cu bijuterii, tocuri și un clutch elegant. 

Bărbații trebuie să poarte un smoching, o cămașă albă formală, vesta albă și papion, mănuși albe sau gri și încălțăminte formală, cum ar fi pantofii oxford.

Cravată neagră. Acesta este următorul cod vestimentar cel mai formal și înseamnă, de obicei, că nunta este un eveniment de seară. 

Femeile ar trebui să poarte o rochie formală până la podea, care să nu dezvăluie gleznele la tivul rochiei, dar dacă nunta pare puțin mai formală, ar putea fi acceptabilă și o rochie de cocktail sofisticată. 

Femeile pot purta și costume cu pantaloni. Bărbații trebuie să poarte smoching. Se sugerează, de asemenea, o cravată neagră, un papion, o vestă neagră. Pentru nunțile de vară, sunt acceptabile și o cămasă albă și pantaloni de costum negri.

Cu ce te îmbraci în funcție de locație

Formal. Nu este necesar un smoching, dar evenimentul este suficient de formal pentru ca unul să fie adecvat. 

Alegerile sunt aceleași ca și la dress code-ul black tie: o rochie lungă până în podea, o rochie de cocktail elegantă sau un costum cu un pantalon elegant. 

În ceea ce privește femeile, nu există prea multă diferență între ținuta opțională sau formală, deci este în regulă să porți o rochie care să arate gleznele.

Cocktail. Este un echilibru între elegant și confortabil și, de obicei, este mai formal decât o nuntă de zi, dar mai casual decât o petrecere. 

În loc de o rochie lungă, femeile ar trebui să opteze pentru o rochie lungă deasupra gleznelor, până la genunchi sau midi. Bărbații trebuie să poarte costum și cravată, indiferent de decorul nunții.

Semi-formal. Purtați culori mai întunecate și mai formale pentru o nuntă de seară; optați pentru culori deschise și țesături lejere pentru un eveniment de zi. 

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Încercați o rochie sub genunchi sau o fustă și un top elegant. Este de asemenea potrivit un costum elegant. Rochiile lungi și cu trenă nu sunt potrivite. 

Asortați cu tocuri, sandale sau platforme. Dacă ceremonia se desfășoară în aer liber și veți merge pe un gazon, evitați tocurile tradiționale care probabil se vor bloca în iarbă. Bărbații ar trebui să poarte o cămașă de zi și pantaloni lungi, fie de costum, fie de in sau un material lejer. Semiformalul vă oferă flexibilitate în ceea ce privește confortul, dar asigurați-vă că nu vă îmbrăcați prea casual.

Festiv. Acest cod vestimentar este relativ nou și îi va lăsa pe mulți oaspeți confuzi. Practic, oaspeților le este permis să se distreze și să se joace cu aspectul lor. 

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Optați pentru ținută de cocktail, cu culori mai îndrăznețe și accesorii jucăușe. Femeile ar trebui să poarte o rochie de cocktail sau o rochie de petrecere într-o culoare distractivă, asociată cu accesorii și tocuri jucăușe sau colorate.

Bărbații ar trebui să poarte un costum, cu o cravată strălucitoare sau o batistă creativă ori o cămașă stil hawaii.

Casual. Cum să te îmbraci la o nuntă casual? Evenimentul va avea loc probabil în aer liber sau pe plajă, ceea ce înseamnă că va fi mult mai relaxat, mai ales când vine vorba de îmbrăcăminte. 

Acestea fiind spuse, blugii, pantalonii scurți și bluzele nu sunt probabil adecvate decât dacă sunt specificate ca acceptabile. 

O rochie de vară este potrivită (asigurați-vă că materialul nu este prea formal). Pantofii decupați sau sandalele elegante sunt încălțămintea perfectă pentru o nuntă obișnuită, dar sandalele fără toc și adidașii nu. 

Purtați o rochie pantalon cu un top elegant. Puteți adăuga un blazer, dacă doriți, dar nu este necesar.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Tropical. Nuntile tropicale sunt de obicei pe plajă sau într-o locație exotică. 

Ca și în cazul unei nunți obișnuite, căutați haine lejere din bumbac și sandale sau platforme frumoase. Dacă nunta se ține afară și vremea este călduroase, ia în considerare completarea ținutei cu o pălărie.

  • Dacă vrei să faci o impresie bună, elegantă, învață cum să faci asortarea culorilor la haine și, de ce nu?, cum asortezi geanta cu pantofii sau cum asortezi rochia cu pantofii!
  • Google News Urmărește-ne pe Google News

    Biografiile Vedetelor
    Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

    Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

    Revista VIVA!
    Revista VIVA!
    Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
    Buton