Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi. Gata în 20 de minute

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi. V-ați săturat de pastele clasice cu carne sau sos de roșii? Rețeta de paste cu dovlecei și usturoi e pregătită să vă sară în ajutor. În doar 20 de minute veți obține un preparat delicios și consistent, bun pentru toate gusturile! Iată de ce ingrediente ai nevoie!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi. Pastele reprezintă un preparat la îndemâna fiecăruia. Sunt ușor de gătit, astfel că foamea vă va fi stăpânită în doar câteva minute. Rețeta de paste cu dovlecei și usturoi propusă de noi are la bază doar câteva ingrediente ieftine și nu necesită multă migală. Tot ce trebuie să faceți este să urmați în detaliu pașii următori.

Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin

Citește și: Ciorbă rusească de raţă cu hrişcă.Rețetă pentru toamnă

Citește și: Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de prăjitură rapidă cu struguri.Simplă și delicioasă

Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi – Ingrediente

  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • 1 pungă paste (de care doriți)
  • sare și piper după gust
  • parmezan din belșug

Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi – Mod de preparare

1. După ce ați adunat toate ingredientele necesare la un loc, ocupați-vă mai întâi de dovlecei. Aceștia trebuie spălați și tăiați rondele, iar mai apoi în jumătăți.

2. Curățați apoi usturoiul. Acesta trebuie fie pisat fie tăiat mărunt cu un cuțit, pentru ca bucățile să nu fie foarte vizibile, notează site-ul retete.unica.ro.

3. Alegeți apoi o tigaie, iar în ea turnați cele 3 lingurițe de ulei de măsline. Atenție! Tigaia trebuie să fie una mare, pentru ca să încapă toate ingredientele. După ce uleiul s-a încins, adăugați feliile de dovlecei și usturoiul și lăsați totul la rumenit pentru 5-7 minute.

4. Folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca din când în când în tigaie. Reluați procesul până când observați că dovleceii se înmoaie, iar usturoiul devine auriu. După câteva minute, presărați și puțină sare, după gust.

5. În timp ce dovleceii și usturoiul se fac în tigaie, luați o oală în care să fierbeți pastele potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Odată făcute, trebuie să le scurgeți și să le treceți apoi prin apa rece de la robinet.

6. Adăugați apoi pastele în tigaie, deasupra dovleceilor și a usturoiului și lăsați totul pe foc mic. Radeți apoi parmezanul pe deasupra și amestecați constant, cu grijă, pentru ca să se omogenizeze.

7. Încă puțin și gata! Tot ce trebuie să mai faceți este să puneți sare și piper după gust, dacă simțiți nevoia de un plus de savoare. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton