Cum să folosești autobronzat acasă. Aplicarea corectă

 Lupescu Anca
.

Cum să folosești autobronzant acasă? Începerea procesului de aplicare a autobronzantului de la glezne este unul dintre cele mai importante sfaturi pe care experții le dau atunci când vine vorba de bronzatul artificial.

Dacă nu este făcut bine, poate fi dezastruos, pentru că autobronzantul se vede pătat și oferă un aspect deloc plăcut. Dar un autobronzant perfect uniform și cu aspect natural este realizabil cu ajutorul câtorva pași de pregătire.

Înainte de a folosi autobronzant

Exfoliază pielea

Autobronzantul se scufundă în pielea uscată, lăsând pete întunecate care arată deloc natural. Îndepărtează pielea moartă cu un scrub – concentrându-te pe locurile aspre, cum ar fi genunchii, coatele, gleznele și călcâiele. Alege un scrub fără ulei. Uleiurile lăsate pe piele pot crea o barieră și pot produce o dezvoltare neuniformă a autobronzantului.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Exfolierea înainte de aplicare este extrem de importantă pentru a asigura o aplicare uniformă, dar pielea trebuie să fie, de asemenea, uscată, deoarece uleiurile ar putea interfera autobronzantul. 

Hidratare

După duș, așteaptă 10 minute până ești uscată complet. Pielea ta trebuie să fie complet uscată. Apa lăsată pe piele va cauza o mare problemă, deoarece va șterge și va dilua bronzul, rezultând dungi și pete.

Dar ai nevoie de puțină hidratare înainte de a ajunge la autobronzant. 

Hidratează bine pielea, în special călcâiele, coatele și genunchii, adică locurile foarte uscate care tind să devină mai întunecoase după aplicarea autobronzantului.

Alege corect autobronzantul

Autobronzantele pe bază de spumă sunt cele mai ușor de aplicat. 

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Dar nu există cu adevărat un singur tip de formulă care să fie potrivit pentru toată lumea. 

De exemplu, poți folosi un spray pentru zonele greu accesibile, iar persoanele cu pielea uscată și sensibilă pot obține rezultate deosebit de bune de la un autobronzant gel sau loțiune. 

Cum să folosești autobronzat

Începe cu fața 

Se recomandă bronzarea feței înainte de cea a corpului, deoarece este cea mai ușoară zonă în care se poate aplica autobronzantul cu mâinile goale, spălându-le imediat pentru a preveni orice fel de pete.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Dacă ai emoții în legătură cu aplicarea peste tot a unui autobronzant, încearcă o formulă făcută pentru a fi adăugată la crema hidratantă pentru un efect mai gradual. 

Începe apoi de la partea inferioară a corpului

Întotdeauna este mai ușor să începi cu picioarele și să urci în sus, iar la final să termini prin a te bronza pe mâini. Începe de la gleznă în sus, trecând peste genunchi.

Restul corpului este ușor, mai ales dacă folosești o mănușă aplicatoare. 

Aplică cu generozitate pe coapse și pe fund, pe partea inferioară a spatelui, pe stomac, în zona sânilor și pe decolteu, amestecând pe gât sau acolo unde ai terminat de bronzat fața.” 

Cum te vopsești singură acasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

De acolo, continuă cu spatele, ceafa și în jos pe părțile laterale ale trunchiului – mergând chiar și la subraț, apoi fiecare braț, oprindu-te la încheieturi. Folosește excesul de produs pe mănușă și pune de la încheietura mâinii până la umăr, frecând bine zona dintre degete și fiecare deget în parte. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton