Cum să ai grijă de picioarele tale pe timp de vară

 Florentina Liutic
.

Vara, picioarele noastre sunt mult mai expuse la factori externi, riscul ca pielea să se sensibilizeze, să apară bătături sau răni fiind mult mai mare. De aceea, trebuie să avem mai multă grijă de tălpile noastre în acest sezon şi să luăm în considerare câteva metode de răsfăţ, pentru a ne asigura că le păstrăm sănătoase şi frumoase!

 

Dollarphotoclub1

 

Iată câteva dintre lucrurile pe care putem să le facem pentru a avea tălpi îngrijite şi pe timpul verii.

  • Foloseşte perii abrazive cât mai des

Iarna, picioarele stau mai des în şosete şi pielea este protejată. Însă vară, purtând sandale, ea se va deshidrata şi zgâria mult mai uşor. De aceea, este recomandat să facem o exfoliere cât mai des, chiar la fiecare duş, dacă există un strat gros de piele moartă.

 

  • Hidratează. În fiecare zi!

Iar tratamentul nu poate fi complet, dacă după exfoliere nu urmează şi hidratare. Asta se poate face cu creme cât mai grase, chiar de gălbene, sau cu amestecuri din ulei de vitamina A şi ulei de măsline, spre exemplu. De asemenea, poţi face un preparat de peeling din zaţ de cafea şi ulei de măsline, pentru un tratament 2 în 1!

 

  • Poartă încălţăminte confortabilă

Probabil că cel mai important sfat pentru a avea tălpi sănătoase este să porţi încălţăminte cât mai comodă. Atunci când îţi cumperi o pereche de sandale, spre exemplu, verifică dacă materialele folosite nu sunt sintetice, dacă ai o sensibilitate mai mare a pielii. De asemenea, evită cataramele numeroase şi optează pentru talpă ortopedică, dacă ştii că vei sta multe ore încălţată. Poţi găsi astfel de modele şi la Clarks, spre exemplu.

 

  • Mergi desculţă!

Da! Deşi ar părea că atunci când mergi desculţă îţi poţi răni şi mat tare picioarele, de fapt, mersul prin nisip ori pe iarbă este terapeutic. Ai parte, în primul rând, de un efect reflexoterapeutic şi, în al doilea rând, şi de un efect abraziv!

 

  • Băi din plante

După o zi obositoare, un remediu bun pentru a-ţi răsfăţa picioarele este şi o baie din plante. Dacă ţi se umflă picioarele foarte tare, evită, totuşi, apa fierbinte.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton