Cum să faci șampon acasă. Vei avea un păr strălucitor și sănătos

 Lupescu Anca
.

Cum să faci șampon acasă și să scapi de produsele din comerț pline de chimicale și coloranți? Nimeni nu dorește să aibă un păr gras, prea uscat sau deteriorat.

Unele dintre produsele concepute pentru a curăța scalpul pot să-ți afecteze pielea capului și poți avea probleme mari. Soluția? Șampon făcut acasă cu ingrediente naturale care au grijă de părul și scalpul tău. 

Cu siguranță este mult mai comod să îți cumperi șampon din comerț, dar își fac cu adevărat treaba aceste produse? Probabil că nu, pentru că altfel ai avea un păr sănătos, care crește rapid și nu ar mai arăta deshidratat la vârfuri și gras la rădăcini. 

Uite cum să faci șampon acasă 

  • ½ cană de apă
  • ½ cană săpun lichid pentru piele delicată
  • 1 linguriță ulei vegetal ușor sau glicerină
  • Câteva picături de ulei esențial preferat 

Combină ingredientele, amestecă bine și pune totul într-o sticlă de șampon reciclată. Folosește o palmă plină de șampon sau mai puțin pentru a te spăla o dată, apoi clătește cu apă caldă și mai spală o dată, clătind apoi.

Acest șampon de casă este mai lichid decât șamponul comercial și nu face la fel de multă spumă, dar îți va îndepărta murdăria și sebumul de pe scalp și păr la fel de bine ca un șampon cumpărat. Aplică apoi balsam sau o mască și clătește bine. 

Șampon făcut acasă pe bază de plante

Pentru un șampon parfumat natural, optează pentru un săpun parfumat sau înlocuiește ½ ceașcă de apă cu ceai de plante puternic – mușețelul, lavanda și rozmarinul sunt alegeri bune .

Șampon făcut acasă cu oțet de mere

Dacă vrei să știi adevăratul secret al părului cu adevărat sănătos, ia o cutie cu bicarbonat de sodiu și niște oțet de mere. Reține că amestecul funcționează bine, dar poate dura ceva timp până se ajustează părul (adică ar putea fi foarte gras la început). Dacă vrei un șampon făcut acasă, această soluție funcționează de minune pentru curățare.

Pune câteva linguri de bicarbonat de sodiu în partea de jos a unei sticle de șampon curate, completează cu apă fierbinte și agit-o bine. (Poți adăuga și câteva picături din uleiul esențial preferat, pentru miros.) 

După ce se stabilește amestecul câteva minute, aplică ¼ cană pe părul ud, masează cu degetele și clătește.

 Nu există spumă, dar acest amestec de casă lasă părul curat și strălucitor. Te poți clăti cu această soluție: Se amestecă ½ ceașcă de oțet de mere sau suc proaspăt de lămâie cu două căni de apă. Se toarnă prin părul umed și se clătește cu apă rece.

Balsam de păr făcut acasă cu gălbenuș de ou

  • 1 gălbenuș de ou
  • ½ linguriță ulei de măsline
  • ¾ cană cu apă caldă

Chiar înainte de a spăla părul cu șamponul de casă, bate gălbenușul până când devine spumos, adaugă ulei și bate din nou, apoi adaugă încet apă în timp ce amesteci.

Citește și: Mască anti-age cu scorțișoară

 Se toarnă amestecul prin părul umed, masându-l cu degetele. Lasă-l să stea câteva minute în păr și clătește cu apă călduță. 

Pentru părul uscat sau deteriorat, utilizarea unui balsam o dată pe săptămână poate face o mare diferență. Poți utiliza oricare dintre următoarele în combinație sau singur: ulei de măsline, ulei de cocos, ou bătut, iaurt, maioneză, piure de banane sau piure de avocado.

Masează oricare dintre aceste ingrediente singure sau combinate în părul umed, lasă părul într-un prosop timp de 20 de minute și clătește bine.

În timp ce niciunul dintre aceste ingrediente nu va transforma părul blond în negru sau părul negru într-o nuanță mai deschisă, folosirea lor în mod regulat poate adăuga puncte luminoase și chiar poate diminua unele fire albe.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Pentru a deschide nuanța părului cu șampon făcut acasă, înmoaie-l în ceai puternic de mușețel, suc de lămâie diluat sau ceai preparat cu rubarbă proaspătă. Pentru rezultate mai pronunțate, lasă ceaiul să se usuce în păr în mod natural.

Pentru a întuneca părul și pentru a atenua firele albe, aplică ceai puternic de salvie, lavandă sau scorțișoară.

Pentru a adăuga șuvițe și nuanțe roșiatice folosește ceai de flori de hibiscus.

Spray de păr cu citrice naturale

  • ½ portocală
  • ½ lămâie
  • 2 căni de apă

Toacă fructele mărunt, fierbe bucățile în apă până când sunt moi și lichidul este pe jumătate evaporat. Strecoară lichidul într-o sticlă cu pulverizator mică și las-o în frigider între utilizări. 

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Pulverizează sprayul pe păr pentru fixare și un miros plăcut de citrice. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton