Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt. Simplu de preparat!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt. Sunteți un mare al ciorbelor, dar v-ați săturat de cele banale, cu cartofi sau carne? Vreți să încercați ceva nou și cel puțin la fel de delicios? Atunci vă recomandăm rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt. Se prepară imediat, în mai puțin de o oră, și are un gust plin de aromă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru gătit!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt. Dovleceii sunt cunoscuți pentru proprietățile lor nutritive. Sunt gustoși, bogați în vitamine și ajută la o bună sănătate. Pot fi gătiți sub diferite forme, dar ciorbele sunt cu adevărat un deliciu. Rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt propusă de noi are la bază doar câteva ingrediente și e gata în doar 30 de minute. Astfel, vă veți potoli imediat pofta și nici nu veți sta prea mult în bucătărie, pentru preparatul dorit.

Citește și: Rețeta pentru prăjitura Carpați, desertul copilăriei

Citește și: Mâncare de cartofi cu cârnați.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de prăjitură pufoasă cu prune.Pandișpan reinventat

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt – Ingrediente

500 g dovlecei

1 morcov

1 felie ţelină

1 albitură

1 ardei gras

3 cepe verzi

ulei de măsline

300 ml iaurt

1 legătură mărar proaspăt

Rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt – Mod de preparare

1. Primul pas pe care trebuie să-l aveți în vedere este spălarea legumelor. Îndepărtați cu atenție orice urmă de murdărie, ca mai apoi să le puteți toca mărut, cu ajutorul unui cuțit.

2. Spre deosebire de restul legumelor, morcovul și țelina se dau pe răzătoare, pe partea cu cele mai mari ochiuri. Ardeiul trebuie tăiat felii lungi și destul de groase, cam de 5 mm, notează retete.unica.ro.

3. După ce ați terminat cu legumele, le puteți pune la călit. Așezați-le într-o oală în care să aveți deja puțin ulei de măsline încins. După maxim 5 minute ar trebui să se rumenească. Atunci, stingeți cu apă fierbinte și lăsați-le apoi la fiert preț de circa 10 minute.

4. Mai apoi, vă puteți ocupa de dovlecel. Acesta trebuie tăiat în bucăți de mărime medie. Îi puteți adăuga apoi în ciorbă. Lăsați preparatul să fiarbă încă alte 10 minute.

5. După aceea, puneți la final și iaurtul și mărarul tocat fin. Ciorba mai trebuie lăsată pe foc mic aproximativ 5 minute. În tot acest timp trebuie să amestecați destul de des. O puteți servi atât caldă, cât și rece. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton