Cum asortezi rochia cu pantofii. Reguli care funcționează de fiecare dată

 Lupescu Anca
.

Ai găsit rochia perfectă și ești pregătită pentru o noapte în oraș sau un eveniment imoportant. Dar cum asortezi rochia cu pantofii? Există sute de stiluri, culori, înălțimi, modele și multe altele din care să alegeți.

Cum asortezi rochia cu pantofii

Adevărul este că nu există un răspuns corect sau greșit. Deși puteți urma instrucțiunile de mai jos pentru a vă asorta rochia cu perechea perfectă de pantofi, rețineți, acestea sunt doar acestea – instrucțiuni. 

Din fericire, indiferent dacă ești o fashionistă experimentată sau o novice în modă, există câteva sfaturi fundamentale pe care le puteți urma pentru a ușura asocierea pantofilor cu orice rochie.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Asigurați-vă că ați ales rochia înainte de a merge la cumpărături pentru pantofi. La fel ca pantofii, rochiile vin într-o gamă largă de stiluri și culori. Pantoful pe care îl căutați va depinde în totalitate de tipul de rochie pe care l-ați selectat.

Odată ce aveți rochia potrivită, poți începe căutarea perechii perfecte de pantofi.

Pantofi decupați în față

Designul de bază al acestor pantofi este cu un decupaj care expune vârful piciorului, începând în apropierea degetului. De obicei acestor le lipsește orice decor, precum șireturi, catarame sau curele.

Ceea ce este minunat la acești pantofi este versatilitatea lor – îi puteți purta cu aproape orice. Dacă doriți un look relaxat, cum ar fi o rochie de plajă sau o rochie de cocktail, un set de tocuri poate amplifica eleganța.

Stiletto

Stiletto-urile sunt similare acestor pantofi decupați în față, dar tocurile sunt foarte subțiri, aproximativ cu diametrul unui creion la sol. Tocurile în stiletto variază în înălțime, unele dintre ele ajungând la 10 centimetri sau mai mult.

Femeilor le place să poarte stiletto pentru că oferă iluzia unei siluete mai subțire. De asemenea, vă modifică postura, flexând mușchii gambei și făcând bustul și posteriorul mai proeminente.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Poți purta stiletto cu aproape orice, fie că este formal, casual sau undeva între ele. Stiletto-urile mai scurte pot funcționa bine cu rochiile mini și scurte, deoarece vă fac picioarele să pară lungi. 

Aveți grijă la asocierea pantofilor stiletto înalți cu rochii scurte, totuși, deoarece puteți arăta mai multă piele decât v-ați propus. Atunci când sunt împerecheați cu o rochie largă, cu curgere liberă, stiletto-urile înalte pot avea, de asemenea, un aspect mai casual, relaxat.

Dacă doriți să încorporați pantofi cu vârful decupat în ținută, cea mai bună regulă de reținut este că degetele goale merg cel mai bine cu picioarele goale. Deci, orice rochie scurtă – cu tiv la genunchi – poate fi o potrivire bună. Pentru un aspect mai casual, poți chiar schimba sandalele cu acești pantofi decupați în față.

Tocurile scurte sunt perfecte pentru cei care au o relație dificilă  cu tocurile. Nu puteți suporta durerile sau problemele în deplasare. Tocurile mai scurte, cu bretele, sunt ideale pentru diferite tipuri de outfit.

Ceea ce este minunat la tocurile scurte este că le poți purta cu aproape orice ocazie, chiar și într-o zi de lucru la birou. Fie că vă îndreptați către un eveniment de, o excursie sau o noapte la club, perechea potrivită de tocuri scurte poate funcționa cu orice ținută.

Pentru mai multă stabilitate, mai ales dacă intenționați să mergeți mult, optați pentru un toc mai gros, cu o lățime de până la un centimetru sau doi. Un toc mai gros este, de asemenea, cel mai bun pentru ocazii mai conservatoare, cum ar fi o cină de afaceri sau o slujbă la biserică dimineața târziu.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Dacă doriți ceva puțin mai delicat, puteți alege un toc mai subțire, până la dimensiunea stiletto.

Cizme

La fel ca majoritatea încălțămintei, scopul inițial al cizmelor era de a proteja picioarele purtătorului de elementele naturii.

Acum, le poți purta cu ținute casual, formale și de afaceri.

Unele dintre cele mai populare tipuri de cizme includ:

  • Botine
  • Cizme până la gleznă
  • Ghete până la genunchi
  • Cizme peste genunchi

Cizmele până la genunchi funcționează excelent la rochiile scurte, mai ales pe vreme rece. Le puteți chiar purta cu o pereche de colanți. Cizmele maro și negru sunt culori extrem de versatile, deoarece se integrează bine cu o varietate de ținute.

Pentru botine, încercați să asortați un design de inspirație cowboy cu o rochie de culoare galbenă. Sau, dacă doriți să vă arătați silueta, încercați o rochie maxi cu tiv care ajunge până la gleznă cu o pereche de botine strălucitoare.

Sandale

Sandalele sunt încălțăminte deschisă, de obicei cu bretele pe picior și în jurul gleznei. Majoritatea sandalelor, indiferent dacă au călcâi descoperit sau nu, lasă cea mai mare parte a piciorului la vedere, făcându-le perfecte pentru o petrecere la piscină. Sunt cel mai bine de purtat în ocazii casual, deși s-ar putea să fie în regulă o pereche cu toc înalt pentru ceva mai formal.

Sandalele Gladiator, care sunt sexy se potrivesc bine cu o rochie A-line sau cu rochie cu tiv care cade până la jumătatea coapsei. Această combinație oferă iluzia picioarelor mai lungi și mai subțiri. 

Sandalele cu curea în T, care încorporează o curea peste gleznă și până la deget, pot da un aer sexy oricărui look casual de vară. Sau, dacă sunteți în căutarea celor mai buni pantofi de îmbrăcat cu rochii maxi, puteți opta pentru flip-flops fără probleme.

Balerinii au un stil simplu. Uneori au o legătură asemănătoare unei panglici și adesea o papion decorativ lângă deget. Nu au senzualitatea și glamourul asociate cu tocurile înalte. Însă balerinii sunt confortabili, practici și pot fi eleganți în același timp. În plus, se pot potrivi cu o rochie astfel încât să îi porți la orice ocazie.

Pantofi cu platformă

Platformele combină înălțimea călcâiului cu stabilitatea unei platforme folosind o bucată de material atât pentru talpă, cât și pentru călcâi. Cu sprijinul adăugat al acestui material, pantoful oferă mai mult sprijin purtătorului, indiferent dacă intenționați să mergeți la dans cu prietenii sau să petreceți o noapte liniștită cu familia.

Adidași

Adidașii au o istorie lungă, dar nu au fost la modă până în 1923, când Converse și-a lansat linia All-Star susținută de baschetbalistul Chuck Taylor.

Astăzi, oamenii poartă, de asemenea, adidași ca o declarație de modă, deși mai ales la stilul casual și relaxat. Poate credeți că îi puteți purta doar cu pantaloni scurți și blugi, dar combinația rochie-adidași poate fi una fabuloasă.

O rochie viu colorată, cum ar fi o rochie tip cămașă cu flori sau o rochie în formă de A pot arăta uluitor împreună cu o pereche de adidași albi. 

Pentru un aspect șic, îmbracați o rochie lungă într-o culoare puternică și asortați o pereche de adidași colorați.

Încercați să luați în considerare culorile pantofilor care nu vor umbri sau nu vor intra în conflict cu ținuta dvs. De exemplu, dacă purtați o rochie cu un model luminos și îndrăzneț, alegeți un pantof mai subțire în tonuri subtile. 

Sau, dacă purtați ceva cu multe paiete și paiete, asociați cu un pantof într-o culoare neutră sau nudă. Dacă ținuta este mai rezervată sau mai neutră, o puteți oricând condimenta cu o pereche de tocuri sau platforme colorate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton