Greșeli când aplici fondul de ten și pari mai bătrână

 Cristescu Catalina
.

Fondul de ten ne face pielea mai frumoasă, mai luminoasă, dar dacă nu alegi produsul potrivit ori arăți mai bătrână ori parcă ai o mască pe față. De ce trebuie să ții cont.

[gallery ids="2411736,2411737,2411738,2411739,2411740,2411741,2411743"]

Culoarea potrivită

Pe tenul ușor bronzant parcă nu mai sunt așa de evidente ridurile, punctele negre sau coșurile. Însă nu e cazul să obții o piele ca sărutată de soare aplicând un fond de ten mai închis decât culoarea pielii tale. Arată groaznic și te îmbătrânește. Folosește peste fondul de ten o pudră bronzantă, un blush, iar rezultatul final va fi armonios și stylish. Regula este valabilă și pentru nuanțele prea deschise. Un fond de ten mult prea deschis arată ca un machiaj de teatru, o mască, îți dă o anumită paloare și nu vrei să pari că tocmai ai jucat într-un film cu vampiri unde aveai 150 de ani.

Citește și:

3 greșeli de machiaj care te fac să arăți bătrână

Ce greșeli să eviți când aplici fondul de ten

Atenție la consistență

Un fond de ten foarte onctuos, cu o acoperire foarte mare este potrivit dacă nu ai prea multe riduri. Dacă trecerea anilor nu a fost prea blândă cu pielea ta, alege un fond de ten cu o formulă fluidă, care să nu îți scoată și mai mult în evidență ridurile. Fondul de ten cu acoperire mare se strânge în riduri și chiar dacă acoperă cu succes diversele imperfecțiuni de pe față nu este tocmai ok pentru tine căci îmbătrânește. Mai bine corectezi punctual imprefecțiunile cu un corector și apoi aplici fondul de ten fluid.

Nu uita de primer

Ești îndrăgostită de un anumit fond de ten, arată grozav pe pielea ta, dar nu are o rezistență prea mare și la finalul zilei parcă nici nu l-ai avut pe față? Aplică o bază de machiaj! Uniformizează tenul, acoperă roșeața, are efect de blur pentru porii măriți și riduri și fixează fondul de ten care capătă proprietăți de longwear. Așadar, pe lângă plusul de rezistență pentru fondul de ten, maschează și imperfecțiunile sau semnele de îmbătrânire.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton