Oana Roman, în lacrimi după ce a retrăit evenimentele revoluţiei din 1989:"M-au marcat pe viaţă acele momente"

 Pirvu Cristina
.

Oana Roman avea 13 ani în momentul în care a izbucnit revoluţia românească din anul 1989. Vedeta a povestit pe larg cum a trăit acele vremuri!

La rubrica Secretele Oanei, parte a emisiunii „Oana punct Roman”, vedeta şi-a adus aminte de cum a perceput evenimentele din 21 decembrie 1989.

„Sunt lucruri pe care eu vreau să le povestesc despre acest moment. Avem 13 ani şi jumătate. Locuiam aproape de actuala Piaţă a Revoluţiei. Într-un bloc pe Calea Victoriei. Eram la 150 de metri de Piaţa Revoluţiei.

Îmi aduc aminte cu acurateţe că dimineaţa am plecat la şcoală, nu luasem vacanţă. Lumea venea deja cu acele pancarte. Din 87 pană în 89 traficul pe Calea Victoriei era interzis. Ceauşeşcu interzise asta pentru că avusese loc un atentat cu un iranian. Atunci dimineaţa am văzut oamenii care erau aduşi cu forţa acolo.

Am trecut pe lângă Piaţa Revoluţiei, era începutul a dezastrului acelei demonstraţii pe care Ceauşescu o organizase. El spunea absolut disperat ALO, ALO, dar nu reuşea să îi liniştească.

Am ieşit după cu mama la balcon, aveam vedere direct acolo. (…) Au venit foarte mulţi studenţi. De la arte plastice. Aveau acele caiete mari de desen pe care le cărau la subraţ. Astfel mi-am dat seama că sunt studenţii de la Arte Plastice. (…) Se formase acolo un cordon de Forţe ale Securităţii, de Intervenţie care blocaseră accesul spre Piaţa Revoluţiei cu nişte dube negre. Apoi o Dacie neagră din care a coborât Postelnicu. Din acele dube negre au ieşit oameni, îi luau pe studenţi şi îi dădeau pe tineri cu capul de dube, îi băgau apoi în maşini. Eu cu mama am făcut atunci şi nişte poze în acele momente. M-au marcat acele momente. Vedeam această violenţă furibundă împotriva acelor copii. Au fost nişte imagini care m-au marcat foarte tare. (…) M-am retras cu mama în casă şi am zis să mergem şi noi jos. Nu m-a lăsat să cobor. Tata nu era acasă, era la Politehnică, la serviciu. A venit spre după masă acasă. A fost sunat de frate tatălmeu. L-a chemat la Universitate şi acolo va fi locul în care se va întâmpla lucruri. (…) A pus pe el un pulover şi o geacă groasă şi a plecat. Nu se arăta nimic la TV pe vremea aceea. Tata a plecat acolo, la Baricada de la Intercontinental. (…) Tata pe la ora 8 s-a întors acasă. A spus că acolo a  început revoluţia. I-a spus mamei că vrea să mă ia cu el şi mama nu m-a lăsat. (..) Tata a venit la 12 noaptea acasă, avea hainele ude, dar cu privirea unui om care văzuse aproape de el oameni murind.”, a spus Oana Roman.

Emisiunea „Oana punct Roman” poate fi văzută în fiecare zi de joi, de la ora 15.00

Foto: Captură Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton