Melania Trump – Ea este veriga slavă!

 Florentina Liutic
.

De la modeling la Casa Albă? Ar fi doar unul dintre aspectele inedite, dacă a treia soție a lui Donald Trump ar ajunge Prima Doamnă a Americii. S-o cunoaștem!

 

Deoarece e căsătorită cu candidatul re­publican la președinția Statelor Unite ale Americii, Melania Trump are parte de o expunere mediatică din ce în ce mai susținută. Ocazie cu care America, dar și întreaga lume, descoperă că se știau puține detalii despre cea care ar putea ajunge la Casa Albă în calitate de soție a celui mai influent politician din lume. Rând pe rând, secvențe din viața și cari­era fostului manechin și actualului desig­ner de bijuterii și ceasuri ies la iveală, stâr­nind admirație, dar și critici, stupefacții, dar și elogii.

 

Întâi de toate, se bate monedă pe origi­nea Melaniei, care ar putea deveni Prima Doamnă a Americii născută într-o țară comunistă! Într-adevăr, Melania Trump s-a născut în urmă cu 46 de ani în fosta Iugoslavie, pe teritoriul actualei Slovenii, sub numele de Melanjia Knavs. Până la căsătoria cu Trump, avea să devină cu­noscută drept Melania Knauss, varianta germanizată, de circulație internațională, a unui nume slav purtat de o fată care a făcut, de la 5 ani, carieră în modeling și, ulterior, în studiourile unor fotografi ico­nici precum Mario Testino ori Helmut Newton. Totodată, Melania ar fi a doua Primă Doamnă din istorie născută în străinătate – numai John Quincy Adams, al 6-lea președinte american, a mai avut o soție provenind din afara SUA, mai precis din Anglia.

 

Și cum ar fi Melania Trump la Casa Albă? Ca Jackie Kennedy! Dar această comparație nu se bazează pe simțul mo­dei deținut de fostul model, ci doar pe o declarație a soțului ei, care trâmbița, în „New York Times, că dacă ar ajunge la Casa Albă, ea ar fi „foarte tradițională – ca Betty Ford sau Jackie Kennedy.

 

O NUNTĂ STRĂLUCITOARE

 

În 1996, când a ajuns la New York, Melania era deja cineva. Studiase desig­nul și arhitectura la Ljubljana și avea o reputație solidă în lumea modei – sem­nase de la 18 ani cu o agenție de mode­ling din Milano, ceea ce i-a deschis ca­lea spre campanii de publicitate și spre paginile revistelor glossy, de la „Vogue, „Vanity Fair și „Harpers Bazaar la „Sports Illustrated (celebra ediție anua­lă dedicată costumelor de baie). În 1998, l-a cunoscut pe Donald Trump, cu 24 de ani mai în vârstă decât ea. Pe atunci, miliardarul era „puțin căsătorit, dar separat (de Maria Maples, a doua soție, prima fiind Ivana, tot de origine slavă, est-europeană, mai exact, cehă).

 

În 2005, cei doi se căsătoresc – ironia face ca Bill și Hillary Clinton, acum ri­valii familiei Trump, să le fie alături la petrecere. Și nu numai ei, ci și cele mai relevante nume din politică, showbiz, afaceri și modă, printre care P. Diddy și Anna Wintour. Aceasta din urmă a pus-o pe Melania pe coperta „Vogue, într-o apariție de neuitat: mireasa pur­ta o strălucitoare rochie Christian Dior, care necesitase 550 de ore de muncă. Titlul de pe copertă era mai mult decât grăitor („Noua mireasă a lui Donald Trump: Inelul, Rochia, Nunta, Jet-ul, Petrecerea).

 

PRIMA DOAMNĂ NUD

Principala premieră, în jurul căreia s-a făcut mare tam-tam, din viața soției lui Trump, în cazul în care ar ajunge la Casa Albă, are de-a face însă cu un deta­liu cu totul inedit: ar putea deveni Prima Doamnă care a pozat nud!

 

În toiul campaniei electorale, ipostazele nud ale Melaniei – apărute inițial în anul 2000, în ediția britanică a revistei „GQ – riscau să fie transformate în armă poli­tică. După cum a estimat presa america­nă, această dezvăluire fie îi oferea șansa lui Donald Trump de a puncta politic, apărându-și galant soția în fața opiniei publice presupus scandalizate, fie îi fur­niza muniție electorală taberei adverse. S-a speculat mai cu seamă în privința primei variante, a unei lovituri de pre­să subtile: fotografiile au fost republica­te de tabloidul „New York Post, care aparține mogulului Rupert Murdoch, zi­arul fiind singurul influent din metropolă care îl susține fățiș pe Donald Trump.

 

Dar șocul nu s-a produs. Dintr-un mo­tiv foarte simplu: America s-a schimbat. Acea Americă în care Vanessa Williams, prima Miss afroamericană, deposedată de coroniță după ce s-a descoperit că apă-ruse în infama publicație „Penthouse, nu mai există. Explicația îi aparține reputatului analist Adam Gopnik. În articolul „The meaning of Melanias Photo Shoot (Semnificația ședinței foto a Melaniei), Gopnik constată: „Nu s-a întâmplat nimic! Fotografiile au fost primite aproape fără niciun scandal, pentru că educarea chiar se întâmplă, schimbarea chiar are loc, și chiar cei mai conservatori dintre noi, cei din ta­băra lui Trump, înțeleg acum că trupul unei femei care pozează îi aparține, că alegerea ei îi aparține mai mult sau mai puțin, iar noi trebuie să respectăm acest lucru și, la rândul nostru, să alegem să ne uităm sau nu la fotografii.

 

Astfel, un potențial scandal implicând trecutul profesional al actualei mame (soții Trump au un băiețel, Barron William, în vârstă de zece ani, care calcă pe urmele tatălui, căci concediază dăda­cele!) s-a dezumflat pe cât de repede a apărut. Candidatul republican a putut explica episodul aparent mirat de intere­sul manifestat față de un fapt banal: „În Europa, astfel de fotografii sunt la modă și foarte obișnuite. Iar Melania n-a fost veriga slabă a campaniei, cum suna un enunț al unui cunoscut show TV!

 

ROCHII ALBE PENTRU CASA ALBĂ

Melania Trump are o predilecție pen­tru alb în ultima vreme – la Cleveland, le-a luat ochii delegaților republicani cu o rochie semnată Roksanda Ilincic, o apreciată creatoare de origine sârbă stabilită la Londra, ale cărei ținute sunt purtate și de Michelle Obama ori Sa­mantha Cameron. De ce poartă Mela­nia alb și ce vrea să transmită prin asta – sunt întrebări cu ale căror răspunsuri și-au bătut capul editori de modă ale publicațiilor glossy din toată lumea. Printre variante: albul se potrivește foarte bine cu Casa Albă în care visea­ză să se stabilească soțul ei; albul ara­tă impecabil în fotografii și transmite un mesaj de deținere a controlului și de consecvență; mai ales în campania prezidențială, „white is always right – o opțiune fermă, fără greș; în fine, ținutele imaculate pot transmite și un mesaj subtil: curățarea lor necesită un buget nelimitat!

 

TOP 5 POANTE DESPRE DISCURSUL COPIAT AL MELANIEI

 

Discursul ținut de Melania Trump în prima zi a Convenției Republicane de la Cleveland a stârnit o veritabilă furtună mediatică. Fără nicio urmă de îndoială, soția lui Donald Trump a folosit pasaje întregi din discursul pe care-l susținuse Michelle Obama în 2008, în fața Convenției Democrate. Plagiatul a fost atât de evident, încât nici nu mai trebuie demonstrat. Au urmat o mulțime de poante care au invadat Internetul, majoritatea cu hashtagul #FamousMelaniaTrumpQuotes.

  • „Tastatura la care a scris Melania Trump controversa­tul său discurs are doar trei taste: CTRL, C și V!'
  • „Statul Islamic tocmai și-a asumat responsabilitatea pentru discursul soție lui Donald Trump'.
  • „Barack Obama este același bărbat de care m-am îndră­gostit cu mulți ani în urmă!'
  • „Pe când eram doar o micuță negresă în sudul orașului Chicago…'
  • Răspunsul taberei republica­nului Donald Trump la acuzațiile de plagiat: „N-am întreținut relații sexuale cu altă femeie!

 

CARMEN GHIBUȚIU Foto GULIVER, HEPTA

 

Melania TrumpMelania Trump

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton