Vă mai amintiți de cuplul de aur al muzicii ușoare, Dana Bartzer și Dan Creimerman? Cu ce se ocupă și cum arată acum cei doi soliști! Nu-i mai recunoști

 Gheorghe Florian
.

Cândva unul dintre cele mai sonore și populare cupluri din perioada de aur muzicii ușoare românești, Dana Bartzer și Dan Creimerman s-au retras discret din luminile scenei muzicale în urmă cu 15 ani. Deși nu-i mai vedem pe marile scene, au rămas în domeniu. Iată ce drum au ales stelele muzicii din anii 80-90.

8989

Cândva stele ale scenei, care au bucurat românii prin sute de spectacole și emisiuni de televiziune în anii ‘80-90, soții Creimerman lucrează acum în propriul studio, la anumite producții publicitare pe care le crează și înregistrează.

Deși nu au renunțat la marea dragoste pentru cântec, au pus capăt poveștii lor în muzica ușoară românescă din punct de vedere al imaginii, preferând să stea în umbră. Artiștii au schimbat registrul, actualmente fiind implicați în proiecte de muzică clasică. Dana Bartzer și Dan Creimerman, compozitor al multor șlagăre (‘Vremea de iubit”, ”Niciodată în iubire”, ”Tot ce aş dori”, ”Să cântăm pentru tinereţe”, ”Toată viaţa”, ”Dorul Soarelui”, ”Nu e vina ta”, ”Dragostea e ca marea”), sunt coorganizatori, sub asociația lor culturală și canalul media 'Art Channel', la multe întâlniri muzicale cu profesorii și elevii premianți ai celui mai cunoscut liceu de muzică din Capitală. E vorba de gale de muzică  clasică intitulate 'Live la Enescu', evenimente pe care chiar Dana Bartzer (54 ani) le prezintă.

Acolo profesează și fostul membru al formațiilor Star 2000, Roșu și Negru ori Academica, Dan Creimerman și tot acolo învață fiul lor mai mic, Robert, considerat unul din pianiștii de viitor ai României. Tot în cadrul galelor a urcat  pe scenă, după o absență de 24 de ani din galeria violoniștilor țării, Dan Creimerman, acum în vârstă de 62 ani.

Dana Bartzer și Dan Creimerman (care au împlinit 32 de ani de căsătorie), au doi băieți, amândoi profesioniști în domeniile lor – pe Boris, specialist în imagine (absolvent al Universității de Arte și Design din Karlsruhe, Germania)- și Robert, instrumentist de excepție, pianist invitat la mai multe festivaluri concurs, masterclass-uri și tabere de muzică clasică.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton