DIETA cu fulgi de ovăz. Slăbești mai ușor decât cu exerciții la sală

 Dumba Gabriela
.

Studiile arată că persoanele care au urmat o dietă fără exercițiu fizic timp de 15 săptămâni au slăbit aproximativ 10 kilograme, în timp ce persoanele care au mers la sală timp de 21 săptămâni și nu au urmat un regim alimentar abia au slăbit 3 kilograme. Pe scurt, reușita în lupta cu kilogramele înseamnă 75% dietă și doar 25% sport. Sigur că mișcarea fizică este extrem de benefică pentru sănătate și tonifiază musculatura, dar dacă vreți să slăbiți țineți neapărat o dietă, iar ea cu ovăz este excelentă!

Un ingredient nelipsit din dietele şi alimentaţia sportivilor îl reprezintă fulgii de ovăz. Consumați la micul dejun, vor face minuni pentru tine datorită substanțelor nutritive pe care le conțin. Jumătate de cană de fulgi de ovăz asigură 34% din doza de Magneziu recomandată, 20% din cea de Fier și 40% din Vitamina B1. Și au și puține calorii: jumătate de cană de fulgi de ovăz înseamnă doar 65 calorii.

Un studiu publicat în „Molecular Nutrition & Food Research” arată că fulgii de ovăz conțin beta-glucani. Aceștia sunt capabili să elibereze în organism un hormon antidepresiv și promotor al stării de sațietate, limitator al apetitului, potrivit sanovita.ro. De asemenea, beta-glucanul ajută persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să își regleze nivelul de glucoză din sânge.
Astfel, dimineața, un bol de fulgi de ovăz cu lapte, iaurt sau băutură vegetală și câteva fructe îți asigură energia pentru toată ziua.

Nu doar sportivii iubesc acest aliment, ci și vedetele. Printre celebritățile care au recunoscut în interviuri că își încep ziua cu fulgi de ovăz se numără Jenifer Aniston, Khloe Kardashian, Sofia Vergara, Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Ben Affleck.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton