Studiu: Monulparivir este medicamentul care ar putea opri complet răspândirea COVID-19 în 24 de ore

 Lupescu Anca
.

Noi cercetări care dau speranță omenirii continuă să apară, în așteptarea vaccinări. Medicamentul ar putea controla pandemia de coronavirus. Un nou medicament antiviral ar putea opri „cu totul” transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Noul medicament antiviral Monulparivir a reușit să oprească „cu totul” transmiterea coronavirusului în numai 24 de ore, afirmă studiile de la Institute of Biomedical Sciences of Georgia State University, potrivit Hotnews.ro.

„Este prima demonstrație a unui medicament administrabil oral care blochează repede transmiterea lui SARS-CoV-2, așa că s-ar putea să fie revoluționar”, scriu cercetătorii în articolul publicat în revista Nature Microbiology, citat de Hotnews.ro. Medicamentul antiviral a fost dezvoltat la Emory Unuversity din Atlanta de compania de inovare Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), licențiată de Ridgeback Biotherapeutics în parteneriat cu Merck & Co. Monulparivir a fost inițial proiectat să trateze gripa și să împiedice virusul să se înmulțească.

Monulparivir, testat pe dihori

Potrivit experților, testele au fost efectuate pe dihori și s-a observat că prezentau o reducere a volumului de particule virale.

Apoi dihorii au fost alăturați unora care nu fuseseră tratați. Niciunul din dihorii din al doilea grup nu a fost infectat cu Covid-19.

„Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar cei mai mulți nu fac o boală gravă, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adulții tineri”, spune dr. Robert Cox, cercetător postdoctoral în Plemper Group și coautor principal al studiului.

Citește și: Augustin Viziru, primele declarații înainte de finala Ferma 2020: „Nu plec capul în fața nimănui, nu tolerez și nu fac compromisuri'/ EXCLUSIV

Citește și: Manuela Hărăbor, declarație sfâșietoare despre fiul său bolnav de autism: „Este extrem de complicat să ţii în casă un copil cu retard, uneori clachez!'

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă acum Lavinia Tatomir, văduva lui Adrian Pintea. Au trecut 13 ani de la moartea marelui actor

Citește și: Cum se simte Gheorghe Visu, infectat cu COVID-19, după o săptămână în spital: „A mai fost internat din cauza problemelor la plămâni'

Dacă datele observate la dihori se vor confirma la oameni, pacienții cu Covid-19 tratați cu medicamentul Monulparivir ar putea deveni non-infecțioși după 24 de ore de la începerea tratamentului. Monulparivir este în prezent în faza avansată a testelor clinice II / III. A început testarea cu trei doze diferite la câte 12 ore timp de cinci zile a unor pacienți cu SARS-CoV-2.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton