Studiu: poluarea favorizează creșterea cazurilor de COVID-19, spitalizările și rata deceselor. Specialist: "Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate"

 Cica Cristina
.

Un studiu realizat de către oamenii de știință din Marea Britanie arată că poluarea aerului ar favoriza creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, spitalizarile și inclusiv rata deceselor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În urma cercetării, care a luat în calcul și alți peste 20 de factori precum densitatea medie a populației, vârsta, spațiul locativ, ocupațiile sau obezitatea, s-a constatat că expunerea pe termen lung a oamenilor la particule poluante determină creșterea cu până la 10% a infecțiilor și spitalizărilor, iar rata mortalității înregistrează creșteri de până la 15%.

Oamenii de știință sunt de părere că poluarea aerului ar putea determina creșterea cazurilor de COVID-19 și ar putea, totodată, să influențeze și severitatea simptomelor, având în vedere că aerul poluat inflamează plămânii, generând boli respiratorii și cardiace. Însă, nu toți specialiștii s-au pus de acord că dovezile deținute până la acest moment ar fi suficient de puternice pentru a arăta impactul puternic, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ce se întâmplă cu Andreea Bălan și Tiberiu Argint, la 10 zile de când au fost fotografiați împreună și s-a aflat de relația lor

În urma acestui studiu s-ar fi ajuns la următoarea concluzie: „Prin utilizarea datelor detaliate, am descoperit dovezi puternice că există un raport pozitiv între poluarea aerului, mai ales a prezenței particulelor fine, și cazuri de Covid-19, internări și decese. Acest raport se menține și după aducerea sub control a unei serii largi de factori explicativi”.

Citește și: Laura Cosoi are emoții mari înainte de naștere.Medicii i-au pus în vedere ce nu are voie să facă în timpul internării în maternitate

„Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, a declarat profesorul Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham.

Un studiu precendent, realizat de o echipă de la Universitatea Harvard, a descoperit o creștere cu până la 8% a ratei mortalității din pricina poluării.

Citește și: Alexandru Ciucu, soțul Alinei Sorescu, vorbește în premieră despre prima căsătorie:„Un impuls de moment, un teribilism'

„Noi am folosit date mai exacte, mărimea medie a 355 de localități olandeze fiind de 95 de kilometri pătrați, față de 3.130 de kilometri pătrați în cazul districtelor din SUA. Acest lucru înseamnă că sunt analizate mai bine caracteristicile fiecărei regiuni, inclusiv expunerea la poluare”, a mai spus coordonatorul studiului.

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton