Situația se agravează în sudul Italiei, din cauza pandemiei: oamenii jefuiesc magazine, Mafia vrea să preia controlul în zonă: "Suferința se poate transforma rapid în violență!"

 Dumba Gabriela
.

În sudul Italiei se instaurează încet, încet, haosul! Izolați în case de patru săptămâni, oamenii rămași fără bani au început să fure din magazine pentru că nu mai au ce mânca, iar Poliția a fost trimisă să păzească supermarketurile din Palermo.

aa44502b8559b4d887a672e571615da13d0fdd7baa44502b8559b4d887a672e571615da13d0fdd7b

Guvernul italian se teme să nu piardă controlul în sud – Mezzogiorno, scrie Bloomberg și astfel, polițiștii au fost trimisi pe strazile capitalei Siciliei, Palermo, pentru că bandele folosesc social media pentru a coordona atacuri la magazine. Grupul privat Facebook Revolution, care are aproximativ 2.600 de membri, îi îndeamnă pe altii să facă la fel, potrivit La Repubblica.

O companie care opera un feribot a oprit serviciul către insulă, inclusiv aprovizionarea cu alimente și medicamente. Pe măsură ce statul italian e din ce în ce mai copleșit de pandemie, oficialii sunt acum îngrijorați că Mafia va prelua controlul în regiune, citează ziare.com.

Astfel, prevenirea revoltelor și jafurilor din magazine a devenit prioritară pentru Guvern. „Trebuie să acționăm rapid, mai mult decât rapid. Suferința oamenilor se poate transforma repede în violență”, a spus primarul din Palermo, Leoluca Orlando.

În Sud, „mulți oameni trăiesc de pe o zi pe alta, cu joburi de câteva ore, cum ar fi descărcarea camioanelor în piețe. Acești oameni au acum probleme”, a declarat și Stefano Paoloni, un lider de sindicat din Poliție.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că va prelungi carantina până la Paște, cel puțin.

De asemenea, premierul Giuseppe Conte lucreaza si la un nou pachet de stimulare a economiei, pentru jumatatea lunii aprilie, in valoare de cel putin 30 de miliarde de euro (33 de miliarde de dolari).

Giuseppe Provenzano, membru în Cabinetul lui Conte și cel care se ocupă de sudul țării, a declarat ca ar trebui sa fie directionati bani și în „economia ilegală”. În caz contrar, Mafia ar putea sa intervină pentru a oferi asistență celor care au nevoie, umplând golul lăsat de stat.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton