Un medic francez avertizează: "Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni. Sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei"

 Cica Cristina
.

Yves Gaudin, virusologul şi directorul de cercetare de la Centrul Naţional Francez de Cercetări Ştiinţifice, susține că sfârșitul izolării nu înseamnă nepărat și finalul pandemiei. Mai mult, se pare că virusul va circula în lume până la doi ani.

„Este cert că sfârşitul izolării nu va fi sfârşitul pandemiei. În Franţa vor rămâne persoane bolnave sau asimptomatice şi va exista riscul importurilor din alte ţări europene atunci când se vor redeschide frontierele. În ipoteza cea mai optimistă am putea avea câteva luni de răgaz. Sperăm că virusul ar avea un efect mai mic în lunile mai calde. Sistemul imunitar al oamenilor este apoi eficient, iar celebrele ‘micro-picături’ ar fi mai puţin contaminante când vremea e însorită”, a declarat specialistul pentru Le Figaro.

Citește și: Recomandările medicilor pentru persoanele cu diabet, în contextul coronavirusului:”Controlul glicemic este foarte important. Nu luați…”

Yves Gaudin susține că am putea avea un răgaz la finalul lunii august, însă acesta ne va ajuta să ne pregătim pentru noua luptă pe care o vom avea de înfruntat odată cu venirea celui de-al doilea val. El avertizeză că în al doilea val ar putea fi afectate mai multe persoane.

„În ipoteza optimistă putem spera la un răgaz până la sfârşitul lunii august, cu mai puţine cazuri de bolnavi şi mai puţine supra-aglomerări în secţiile de urgenţă şi de reanimare a spitalelor până la mijlocul toamnei. Va fi o ocazie de a se pregăti pentru o noua luptă. Cu toate acestea există un mare risc al unui al doilea val care va afecta mai multe persoane. Acest lucru este în general ceea ce se întâmplă în timpul epidemiilor şi ceea ce a fost observat în toate epidemiile de gripă majore, spaniole sau asiatice, în secolul trecut”, a transmis expertul, potrivit digi24.ro.

Citește și: Leonard Doroftei povestește cum e viața în Canada, în plină pandemie de coronavirus:”Te simți ca în basmele cu Harap Alb”

În egală măsură, medicul francez a mai spus că ar fi bine să ne pregătim să trăim cu virusul cel puțin 18 luni: „Trebuie să fim pregătiţi să trăim cu acest virus timp de cel puţin 18 luni până la doi ani. Va trebui să aşteptăm până la atingerea „imunitatii de grup', adică până când 60-70% din populaţia lumii este vaccinată sau are rezistenţă. Virusul va putea atunci circula mai greu”

În ceea ce privește vaccinul, el a spus că independent de evoluția epidemiei, vor exista „clustere' de virus în unele ţări din întreaga lume: „Cu toate acestea, niciun vaccin nu a fost niciodată dezvoltat împotriva unui coronavirus. Această familie de virusuri suferă mutaţii în general destul de rapid, ceea ce poate influenţa durata de protecţie indusă de vaccinare”, a mai transmis el.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Frica de îmbolnăvire cu noul coronavirus te paralizează?Metode eficiente prin care poate fi combătută anxietatea

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton