Secția ATI de la Spitalul Piatra Neamț va fi dotată integral cu aparatură de ultima generație de către Altex

 Cica Cristina
.

Altex urmează să doteze integral, cu aparatură de ultimă generație, secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Aceasta a fost extrem de afectată în incendiul petrecut în urmă cu aproximativ două săptămâni.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Două saloane au fost cuprinse de flacări pe data de 14 noiembrie, în Spitalul de Urgență din Piatra Neamț. La momentul acela, 16 pacienţi se aflau internați la secția ATI. Iniţial, au fost şapte decese, dar ulterior numărul lor a crescut la 11.

Erau pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

După această tragedie, Altex a anunțat că va acoperi integral costurile pentru ca secția de terapie intensivă să fie dotată cu aparatura necesară astfel încât să-și reia activitatea.

Aparatură în valoare de 200.000 de euro

Până la acest moment s-a achiziționat aparatură în valoare de peste 200.000 de euro. Deja ar fi fost livrate către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Este vorba despre ventilatoare mecanice VG70, monitoare Comen cu module pentru terapie intensivă, monitoare de transport, infuziomate, injectomate, tărgi și videolaringoscop, potrivit wall-street.ro.

„Ne ocupăm să aducem în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț aparatură de cea mai bună calitate pentru ca împreună să depășim acest moment, să luptăm pentru viețile pacienților, iar viitorul să ne găsească mult mai pregătiți', susține Dan Ostahie, CEO Altex.

Poveștile triste ale victimelor

Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a murit și el în incendiul de la ATI din Piata Neamț.

Tatiana Gavril este o altă victimă. A lăsat în urmă familia îndurerată, dar şi 20 de copii de care avea grijă. Din 1994, Tatiana a fost părinte pentru copiii neajutoraţi, împreună cu fundaţia pe care a condus-o.

Irimia Clement, altă persoană care a murit nevinovată în incendiu. Avea 87 de ani şi o fiică medic. Prietena acesteia a scris pe Facebook „Putem oare sa ne transpunem şi să ne imaginăm ce durere simţi, ca şi copil, când ştii că părintele tău a ars de viu? Carbonizat… Ce durere simţi stând la porţile spitalului şi sperând că, printre cei 10, sa nu fie al tău?’.

Nașul lui Cătălin Moroșau a scăpat în ultimul moment de incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, dar socrul său nu a fost atât de norocos. În vârstă de 80 de ani, bătrânul internat pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț a ars de viu în tragedia care a curmat viețile a 11 oameni.

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton