Pandemia de foame. O mamă a pus pietre la fiert, sperând ca cei 8 copii înfometați vor adormi în timp ce așteptau să mănânce

 Dumba Gabriela
.

Povestea unei familii din Kenya a făcut ocolul planetei și a impresionat autoritățile locale, care s-au mobilizat să dea o mână de ajutor. Peninah Bahati Kitsao a pus pietre la fiert, prefăcându-se astfel că gătește, așa încât cei opt copii ai săi, lihniți de foame, să adoarmă așteptând mâncarea.

112052588_peninahome1112052588_peninahome1

Femeia, care a rămas singură cu opt copii după ce soțul său a fost ucis anul trecut, se zbate într-o sărăcie lucie. Rămasă fără orice sursă de venit, din cauza măsurilor de restricție și distanțare socială, nu a mai avut cu ce să-i mai hrănească pe copii.

Kitsao care lucra ca spălătoreasă în satul ei, a rămas fără lucru când a izbucnit pandemia. A apelat la soluția de a fierbe pietre pentru că micuții nu se mai opreau din plând, din cauza foamei, iar de câteva ori a reușit să-i calmeze în acest fel.

Una dintre vecinele sale, șocate de povestea femeii, a alertat presa cu privire la supliciul ei și mulți oameni i-au sărit în ajutor. Văduva a primit bani de la sute de kenyeni impresionați de povestea ei și a familiei sale.

Kitsao, care nu știe să scrie și să citească și care locuiește într-o locuință fără apă curentă și fără electricite a descris generozitatea concetățenilor ei drept un miracol.

„Nu am crezut că kenyenii pot fi atât de afectuoși. Am primit telefoane din toată țara, oamenii m-au întrebat cum mă pot ajuta', a spus ea unui site local de știri.

Și în Afganistan, 7 milioane de copii suferă de foame

Organizaţia Salvaţi Copiii afirmă că o treime din populaţia din Afganistan, care include şi 7,3 milioane de copii se confruntă cu lipsa alimentelor.

ONU a inclus recent Afganistanul pe lista ţărilor cu risc de foamete. Reprezentaţii Programului Mondial de Hrană au avertizat că multe ţări din lume se confruntă cu o „pandemia de foame'.

Preţurile au crescut în această perioadă când organismele copiilor au nevoie de o nutriţie care să îi protejeze de virus, precizează Salvaţi Copiii, scrie Mediafax.

Preţurile, arată statisticile, au crescut cu 23% în ultima lună din cauza cererii care a depăşit stocurile. Aducerea de noi stocuri de alimente este îngreunată de măsurile luate de statele din lume împotriva coronavirusului, dar şi din cauza situaţiei militare complicate.

Chiar şi înainte de pandemie ţara se confrunta cu probleme alimentare având aproape 5 milioane de copii în prag de foamete.

Foto: www.standardmedia.co.ke, www.tuko.co.ke

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton