Cine este Margaret Keenan, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19. Împlinește 91 de ani peste câteva zile

 Lupescu Anca
.

O femeie de 90 de ani din Marea Britanie este primul om care face vaccinul anti-COVID-19 din lume, în cadrul unei campanii naționale, în afara condițiilor de testare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Margaret Keenan, o femeie în vârstă de 90 de ani, a fost prima persoană care a primit doza de vaccin anti-COVID, de la Pfizer/BioNtech, în cadrul campaniei naționale din Marea Britanie, transmite BBC, marți dimineață.

Bătrâna locuiește în Coventry, dar este originară din Eniniskillen, Irlanda de Nord. A fost vaccinată de către asistenta medicală May Parsons la Spitalul Universitar al orașului, la 6.31 dimineața.

Margaret Keenan, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19

Femeia consideră că vaccinarea este „un privilegiu' și cel mai bun cadou de naștere pe care l-ar putea dori, pentru că ar însemna că ar putea să fie cu familia și prietenii de Anul Nou, ea fiind singură pentru cea mai mare parte a anului.

„Dacă eu pot la 90 de ani, și voi puteți', a fost îndemnul Margaret Keenan petru ceilalți oameni.

Regatul Unit al Marii Britanii este prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pe scară largă. Autoritățile au comandat 40 de milioane de doze, de ajuns pentru a vaccina 20 de milioane de oameni, în primă fază.

Prima zi de vaccinare, numită „Ziua Victoriei'

La începutul lunii decembrie, autoritățile britanice au aprobat de urgență vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat că prima zi din campania de vaccinare marchează un moment istoric și a numit-o „Ziua Victoriei'.

În cazul vaccinului Pfizer, autoritățile sanitarea au atras atenția asupra provocărilor logistice pe care aduce, fiind necesară depozitarea la o temperatură de -70 de grade Celsius. De asemenea, vaccinul trebuie transportat de o companie specializată, iar decongelarea dozelor durează câteva ore.

Citește și: Cum și-a cunoscut Roxana Vancea soțul și cum au decurs primele întâlniri:'Am mers la cel mai prost film'. Când și unde va avea loc nunta

Citește și: Cel mai sexy cuplu din showbiz! Roxana Vancea, surprinsă în ipostaze tandre cu noul său iubit.Cum arată bărbatul care a i-a sucit mințile

Citește și: Cum a aflat Adi Nartea din VLAD că va fi tată pentru a doua oară și cum se simte soția lui:„Au fost grețuri și dureri de spate’/ EXCLUSIV

Citește și: Alin Oprea mai are de așteptat mult și bine până devine un bărbat liber!Când va fi finalizat divorțul de Larisa

În curând, regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi soţul acesteia, prinţul Philip, de 99 de ani, ar urma să fie vaccinați. Potrivit Mail on Sunday, cei doi plănuiesc să anunţe în mod public momentul imunizării pentru a „încuraja populaţia să se vaccineze'.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton