Monica Pop: "Ochii sunt și ei „gazdă” bună pentru COVID-19". Ce trebuie să porți, pe lângă masca de protecție

 Dumba Gabriela
.

Masca de protecție nu este suficientă pentru a ține departe COVID-19, spune dr. Monica Pop. Medicul oftalmolog avertizează că ochii sunt și ei „gazdă” bună pentru virus, nu doar gura și nasul. Astfel, pe stradă trebuie să purtăm și ochelari, nu doar mască.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Invitată la „Vorbește Lumea', Monica Pop a declarat, încă o dată, că ochii sunt și ei „gazdă' bună pentru COVID-19. Deși inițial, pacienții săi păreau că au o simplă conjunctivită, simptomele și modul diferit de a se expune afecțiunea nu era normal, fiind modificată de apariția virusului. Medicul sugerează tuturor să aibă o mai mare grijă și când vine vorba de ochi.

„Nu se gândește nimeni dacă e vreo infecție. Ochii trebuie spălați dimineața și seara cu apă și săpun. Nu ceaiuri, nu substanțe, nimic. Întotdeauna recomand să se poarte ochelari pe stradă, chiar și atunci când vine vorba de ochelari de soare. Și ochelarii trebuie șterși cu alcool, e un mijloc de dezinfecție, inclusiv rama. E greu la copii, dar ne bazăm pe părinții care sunt destul de vigilenți și le păstrează și lor metode de igienă', a spus Monica Pop.

Medicul oftalmolog sfătuiește populația să poarte tot timpul dezinfectant în geantă și neapărat ochelari (de vedere, de soare sau de protecție) sau vizieră, așa încât să aibă ochii protejați.

„Fiecare trebuie să aibă sticla de dezinfectant cu el. E foarte important să avem grijă de copiii mici, în urmă cu o lună am avut o pacientă de 3 ani cu o arsură de Ariel. Nici n-am știut că se poate, iar atunci când am citit prospectul la Ariel am văzut că are acid sulfuric, e bine să nu lăsăm așa cea la îndemâna copiilor. E cazul să avem foarte mare grijă de ochi. Nici pentru noi (n.r.medici) nu e ușor. E o formă diferită de conjunctivită cea cu infecția de Sars-CoV2. Avea niște simptome, dar cumva altfel.

A doua persoană a avut o iritație pe interiorul ploapei, nedefinită, care a trecut și foarte ușor.  Nu se știa până acum că pot avea și altele forme de COVID-19. Testele sunt foarte scumpe, omul obișnuit  cu o familie formată din două părinți și doi copii poate da tot salariul pe test. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu e de glumit. Ochii sunt și ei „gazdă' bună pentru COVID-19. Le-aș sugera tuturor să poarte ochelari. ', spune dr. Monica Pop.

Secretul unui sistem imunitar puternic, capabil să lupte cu COVID-19

Medicul Monica Pop a vorbit despre rolul alimentației în fortifierea imunității și ce anume avem de făcut pentru a preveni îmbolnăvirea.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Din punct de vedere medicamentos, eu folosesc o schemă de imunitate de foarte mulți ani. Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității!‘, a declarat medicul la Antena3.

Citește și:

Cele două alimente pe care trebuie să le cumperi atunci când faci provizii. Sfatul profesorului doctor Monica Pop

A apărut testul rapid pentru COVID-19, care dă rezultatul în cinci minute! Când va apărea pe piață și ce avantaje are

Pierderea mirosului. Cum facem diferența între COVID-19 și o simplă viroză, de sezon

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton