Metode simple de creștere rapidă a imunității. Cum câștigăm lupta cu virușii

 Dumba Gabriela
.

Un sistem imunitar puternic înseamnă un organism pregătit să câștige lupta cu virușii! Există câteva metode simple prin care ne putem crește imunitatea, așa încât să fim sănătoși în sezonul răcelilor și al virozelor, mai cu seamă în lupta cu COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Iată care sunt cele mai simple metode de creștere a imunității:

Dormi suficient!

Somnul și imunitatea sunt strâns legate, așa că un somn inadecvat crește sansa de îmbolnăvire. Într-un studiu efectuat pe 164 de adulți sănătoși, cei care dormeau mai puțin de 6 ore pe noapte aveau mai multe șanse să răcească decât cei care dormeau 6 ore sau mai mult în fiecare noapte, scrie doctorulzilei.ro.

Atunci când sunteți bolnav îmcercați să dormiți mai mult pentru a-i permite sistemului imunitar să lupte mai bine împotriva bolii. Adulții au nevoie de cel puțin 7 ore de somn, în timp ce adolescenții nu ar trebui să doarmă mai puțin de 8-10 ore.

Citește și:

De ce este bine să pui lapte în ceaiul negru. Are beneficii pentru sănătate

Nutriționistul Mihaela Bilic: „Cu două ciorbe pe zi poți slăbi 30 de kilograme în 6 luni'

Fructele cu cele mai multe calorii. Mare atenție în ce cantități le consumi!

Consumă mai multe legume și fructe!

O altă metodă de a îți crește imunitatea este să consumi cât mai mute fructe, legume, nuci, semințe și leguminoase. Și asta pentru că sunt bogate în substanțe nutritive și antioxidanți, care vă pot oferi un avantaj în lupta împotriva agenților patogeni nocivi. Antioxidanții ajută la scăderea inflamației, iar fibrele din vegetale hrănesc microbiomul intestinal sau comunitatea de bacterii sănătoase din intestin.

Mai mult decât atât, fructele și legumele sunt bogate în substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C, care poate reduce durata răcelii obișnuite.

Mănâncă mai multe grăsimi sănătoase!

Grăsimile sănătoase, precum cele găsite în uleiul de măsline și somon, pot crește răspunsul imun al organismului la agenții patogeni prin scăderea inflamației. De asemenea, uleiul de măsline prin proprietățile sale antiinflamatorii pot ajuta corpul să lupte împotriva bacteriilor și virusurilor.

Consumă mai multe alimente fermentate!

Alimentele fermentate sunt bogate în bacterii benefice numite probiotice, care populează tractul digestiv. Aceste alimente includ iaurt, varză murată, kimchi, chefir și natto. Cercetările sugerează că bacteriile intestinale pot ajuta celulele imune să facă diferența între celulele normale, sănătoase și organismele invadatoare dăunătoare.

Într-un studiu de 3 luni efectuat pe 126 de copii, cei care au băut 70 ml de lapte fermentat zilnic au avut cu 20% mai puține boli infecțioase în copilărie, comparativ cu un grup de control.

Dacă nu consumați în mod regulat alimente fermentate, suplimentele probiotice sunt o bună opțiune. Într-un studiu de 28 de zile pe 152 de persoane infectate cu rinovirus, cei care au primit suplimente cu probiotice Bifidobacterium animalis au avut un răspuns imun mai puternic și niveluri mai scăzute ale virusului în mucusul nazal decât un grup de control.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton