Masca de protecție devine obligatorie în localitățile cu rata peste 6 la mie

 Raiciu Adriana
.

Masca de protecție va deveni obligatorie în localitățile unde rata de incidența va depăși 6 la mia de locuitori. Noi măsuri au fost impuse pentru perioada următoare. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a transmis un nou document.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut semnificativ în ultima perioadă. Astfel, autoritățile au fost nevoite să instituie noi măsuri pentru perioada următoare.

mascamasca

Astfel, joi seara, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă Hotărâre. Masca de protecție va fi obligatorie în localitățile unde rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori.

Citește și: Masca de protecție devine obligatorie la mare, de azi!Cum ne putem infecta la plajă și în locurile aglomerate

Citește și: Masca de protecție devine obligatorie în București.Spațiile vizate de autorități

Citește și: O mai ții minte pe „Dădaca' Fran Drescher?Are 64 de ani acum și a avut o viață ca un film de groază!

Citește și: Mihaela Rădulescu a pozat nud pentru VIVA!, la 52 de ani: Un manifest despre asumare și sinceritate / EXCLUSIV

Masca de protecție devine obligatorie

În toate localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori, masca de protecție se va purta în toate spațiile închise și deschise.

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise', se arată în Hotărârea CNSU.

De asemenea, în localitățile care vor avea o rată de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori, se va institui carantina de noapte, ceea ce înseamnă că se va circula între orele 20:00-05:00 doar cu declarația pe propria răspundere. Persoanele care sunt vaccinate cu schemă completă sau au trecut prin boală vor fi scutite.

Magazinele vor fi deschise până la ora 24:00, iar în weekend până la ora 22:00, dacă incidența este între 6 și 7,5 la mie.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine și locuri de joacă se va putea face doar la 50% din capacitate. Doar persoanele vaccinate vor avea acces.

Evenimentele private vor putea fi organizate în intervalul orar 5:00-24:00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, însă să nu depășească 200 de persoane. Invitații sunt nevoiți să fie vaccinați sau să ateste faptul că au trecut prin boală.

Citește documentul oficial AICI

sursă foto- Pexels

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton