Incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la secția de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Până în acest moment au fost declarate opt persoane decedate.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la secția de terapie intensivă a Spitalulului de Boli Infecțioase din Constanța. Acesta a fost semnalat la 112 și imediat a fost activat planul roșu de intervenție. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe, pentru a evalua și a salva pacienții internați.
Citește și: Ce restricții intră în vigoare în București.Rata de infectare COVID-19 a depășit 6 la mia de locuitori
Citește și: Cauza principală a obezității nu este zahărul!Mihaela Bilic dezvăluie inamicul siluetei.
Citește și: Cum să scapi ușor de grăsimea de pe abdomen.Dieta propusă de Mihaela Bilic
Citește și: Cele mai norocoase 3 zodii în octombrie.Li se va schimba viața radical
Ministrul intermediar al sănătății a confirmat că sunt persoane decedate
„După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia. Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate și transferul pacienților. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați. Nu am informații dacă sunt persoane din corpul medical care au fost afectate sau rănite în urma intervenției”, a spus ministrul.
Referitor la raportul din 2020, ministrul Cseke Attila a spus că s-au dispus soluții pentru rezolvarea unor probleme medicale.
„Nu am primit nicio solicitare la videoconferințele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanța. Să avem încredere în autorități și în ISU ca să stabilim cauza incendiului. Fără a ști cauza, antamăm o anumită soluție sau alta. Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație”, a afirmat ministrul.
Incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța
Pompierii intervin cât mai repede, deoarece în secție sunt instalații de oxigen. Ei intră pe geamul de la primul nivel al unității, intră în saloane și caută dacă au mai rămas persoane în interior, în timp ce restul pacienților sunt evacuați tot pe fereastră.
Pentru a ajuta la transferul pacienților, ISU Călărași și ISU Ialomița au trimis echipaje. Până în acest moment au fost declarate nouă persoane decedate.
Nereguli grave constatate într-un raport din 2020
Se pare că Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a avut parte de constatări nefavorabile în urmă cu un an, atunci când a izbucnit incendiul din Piatra Neamț. Instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor nu au funcționat timp de un an în cadrul spitalului!
În ceea ce privește instalațiile electrice, acestea nu sunt verificate periodic de un personal atestat, potrivit raportului din 2020.
Premierul Florin Cîțu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme.
Oficial din Ministerul Sănătății: Sunt persoane decedate
Un oficial din Ministerul Sănătății a confirmat că sunt persoane decedate, el adăugând că numărul va fi comunicat într-o conferință de presă. Potrivit primelor surse, au decedat 9 persoane, iar 113 au fost evacuate. 50 de persoane au fost transferate la alte unități spitalicești.
Sursă foto: ProTV