Mărturii dureroase din infernul italian: „Crematoriul nu mai face față decedaților. Se fac liste de așteptare pentru înmormântări”

 Lupescu Anca
.

Italia este una dintre cele mai afectate țări de noul coronavirus. Miercuri a fost cea mai cruntă zi de la începutul epidemiei de coronavirus: au fost 475 de morți în 24 de ore, un număr niciodată atins până acum, în timp ce cazurile nou confirmate se ridică la 4.207.

Citește și: Imaginea suferinței! O asistentă din Italia și-a fotografiat chipul distrus de echipamentul de protecție și a transmis un mesaj cutremurător: „Mi-e frică să merg la muncă, dar…'

Orașul Bergamo este unul dintre cele mai afectate din Italia. Mărturiile din zonă sunt cutremurătoare: crematoriul nu mai face față la numărul de persoane decedate și există liste de așteptare pentru înmormântări, potrivit Bussines Insider, citat de Mediafax.

Din cauza izolării, familiile și prietenii nu puteau să își vadă rudele și să participe la înmormântările lor. Crematoriul din oraș este suprasolicitat, iar rubrica de „anunțuri funerare' a unui ziar local s-a mărit cu 10 pagini.

Citește și: Reportaj într-un spital din Italia: „Familiile nu-i mai văd, aud doar o voce necunoscută la telefon care le spune ca pacientul a murit. Vor găsi un sicriu sigilat'

Mai mult, sicriele celor decedați sunt așezate în linie în fața bisericilor din Bergamo. La înmormântări este prezent un singur preot și un angajat al serviciilor funerare, iar ocazional o rudă poate obține permisie pentru a participa la tragicul eveniment.

Cimitirile au fost închise astfel încât oamenii să nu fie tentați să plece din izolare și să viziteze mormintele celor dragi. Măsurile riguroase au făcut ca înmormântările să fie făcute deseori fără ca nicio rudă prezentă.

Marta Teresa, o tânără care și-a îngropat tatăl a declarat: „Cred că este mai rău decât în război! Tata așteaptă să fie înmormântat. Și noi așteptăm să ne luăm adio', a spus tânăra din Bergamo.

Citește și: Români în Italia. Maria asigură micul-dejun cadrelor medicale de la Urgențe în fiecare dimineață: „Voi continua atât timp cât voi avea putere”

În total, Italia a ajuns la 35.713 cazuri de Covid-19, dintre care 4.025 de oameni s-au făcut bine.  Mai grav este că a crescut și numărul persoanelor în stare critică, la 2.257, în condițiile în care sistemul medical italian este deja copleșit.

Cu o rată de 591 de îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia este țara în care epidemia face cele mai mari ravagii. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton