Imagini impresionante. Apele din Veneția s-au curățat, datorită scăderii poluării. În canalele orașului se văd pești și delfini

 Lupescu Anca
.

Apa din canalele venețiene s-a curățat simțitor în ultima perioadă, odată cu instituirea regimului de carantină din cauza coronavirusului de tip nou și interzicerea gondolelor.

Screenshot-2020-03-18-at-14.21.14Screenshot-2020-03-18-at-14.21.14

Astfel, locuitorii au început să observe în apă prezența peștilor, a delfinilor și o creștere a populației de lebede.

Citește și: Români în Italia. Maria asigură micul-dejun cadrelor medicale de la Urgențe în fiecare dimineață: „Voi continua atât timp cât voi avea putere”

 

Italia este țara europeană cea mai afectată de virusul COVID-19, iar locuitorii sunt izolați la domiciliu de zile bune.

Lipsa de activitate din marile orașe italiene are un efect pozitiv asupra mediului înconjurător, care este mai puțin poluat.

Citește și: Români în Italia. Doi verișori, proprietari de brutărie, dau pâine gratis celor care nu mai au bani să-și cumpere: „N-am putut întoarce spatele Italiei”

Apa din canalele orașului Veneția, de obicei poluată, este acum atât de curată încât pot fi văzute chiar și bancurile de pești din apă.

În ultimele zile, au putut fi observate rațe în fântânile din Roma, lebede pe canalele din Veneția, dar și delfini în portul Cagliari, notează Mediafax.

Citește și: Când se va termina pandemia de coronavirus? „Venirea verii nu va stopa răspândirea noului coronavirus, dar ar trebui să o îngrădească'

Unii localnici au observat prezența delfinilor și au publicat înregistrări video pe rețelele de socializare.

 

Și Ministerul Sănătății din România a anunțat că datorită carantinei, la București s-a curățat simțitor aerul. Potrivit indicatorilor, acesta a ajuns să fie la fel de curat ca cel din munți.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton