Mama gemenilor din Ploiești, acuzată oficial de ucidere din culpă. Decizia luată în cazul prietenei Alina, care se afla în apartament

 Cica Cristina
.

Mama gemenilor din Ploiești, care au căzut de la etaj, a fost acuzată oficial de ucidere din culpă. La acest moment, femeia este cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în stare de libertate. Ce decizie s-a luat în cazul prietenei sale Alina, care se afla în apartament în momentul în care s-a petrecut tragedia.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

S-a luat o decizie în cazul mamei gemenilor din Ploiești, care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al blocului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti au pus-o sub acuzare.

Mama-gemeni-ploiesti-1Mama-gemeni-ploiesti-1

Prietena mamei gemenilor nu este urmărită penal

În ceea ce o privește pe Alina, prietena femeii, care se afla la rândul ei în apartament la momentul tragediei, aceasta nu a fost pusă sub acuzare, a menționat Mihaela Mateescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Alina nu este urmărită penal, având doar calitatea de martor. Și ea urmează să fie audiată de către procurori, potrivit unor surse judiciare.

„Având în vedere interesul public manifestat cu privire la evenimentul soldat cu decesul a doi copii în vârstă de 2 ani, petrecut în data de 11.08.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. 

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”, se arată în comunicatul Parchetului Public de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Citește și: Mama gemenilor, primele declarații după tragedie:'Nu sunt vinovată cu nimic'

Citește și: Dosar penal în cazul gemenilor din Ploiești care au căzut de la etaj.Mama lor, principala suspectă

Citește și: Ion Caramitru încă este internat.Ce problemă de sănătate are, de fapt

Citește și: Cum se simte Andreea Tonciu după ce a ajuns la spital, pe perfuzii:„Am luat un virus'

Mama gemenilor este cercetată în stare de libertate

Mama copiilor este cercetată în stare de libertate și este posibil ca în cursul zilei de joi să fie audiată la Parchet.

Femeia a fost internată la secţia de psihiatrie imediat după ce a aflat de moartea copiilor. Ea a fost externată la cerere pentru a putea asista la înmormântare. De atunci și până în prezent s-ar afla la domicilul părinţilor săi, într-o comună din Prahova, potrivit adevarul.ro.

În paralel, este în desfășurare și o anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. S-au început demersurile pentru a se solicita decăderea din drepturile părinteşti privitor la al treilea copil al. Femeia mai are un băiețel în vârstă de 5 ani, care acum se află în grija tatălui.

Mama gemenilor consideră că nu e vinovată

Mama gemenilor a recunoscut că era ocupată cu altceva în acele momente, însă nu se consideră vinovată pentru tragedie.

‘Am făcut un live, nu cred că am stat mai mult de 10 minute, măsuța era în colțul de la geam… Și atunci mi-am dat seama că mi-au căzut copiii pe geam sau s-a întâmplat ceva. Copiii erau singuri în cameră. Când a venit poliția, ei m-au trimis să văd ce fac copiii și când intru în camera copiilor am văzut ditamai salteaua pe care nu o puteam ridica singură, doar doi bărbați puteau. Salteaua era dată jos din pat. Nu aveau cum să o dea, nu aveau cum’, a spus mama copiilor la Observator.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton