Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de premier. Cine va conduce Guvernul

 Cica Cristina
.

Premierul Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru al României. Anunțul a fost făcut chiar de premier!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

În urma unei întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și-a anunțat decizia de a-și da demisia.

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.', a transmis Ludovic Orban.

Ludovic-Orban-1Ludovic-Orban-1

Interimatul actualului cabinet ar urma să fie preluat, cel mai probabil, de către vicepremierul Raluca Turcan.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România', a mai subliniat Ludovic Orban.

De asemenea, demisia prim-ministrului echivalează cu demisia întregului Guvern. Astfel, acum cabinetul va funcționa interimar pentru următoarele 45 de zile.

Guvernul va avea puteri reduse pe perioada interimatului și va putea adopta numai acte administrative. 

Următorul Guvern ar urma să fie învestit după constituirea noului Parlament, pe data de 20 decembrie.

Sursa foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton