Ludovic Orban, anunț despre vacanțele românilor după 15 mai: "Ne-am dori să existe posibilitatea ca oamenii..."

 Cica Cristina
.

Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat în legătură cu posibilitatea românilor de a pleca în vacanță. Premierul a anunțat și care este data la care s-ar putea deschide hotelurile.

BUCURESTI – MAI –  CNSSU – COVID-19 – CONFERINTA DE PRESABUCURESTI – MAI –  CNSSU – COVID-19 – CONFERINTA DE PRESA

Veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare, având în vedere anunțul șefului Executivului, potrivit căruia nu se vor aproba deplasările în afara localităților nici după data de 15 mai, odată cu relaxarea măsurilor. Ludovic Orban susține că este prea devreme să aducem vacanțele în discuție.

„Facem o evaluare a riscurilor în funcție de deplasare pentru a putea stabili care sunt tipurile de deplasări în afara localității pe care le vom permite. În ceea ce privește sezonul turistic, e prematur să facem anunțul sau să luăm decizii', a spus prim-ministrul.

Citește și: Când se vor deschide parcurile, hotelurile și restaurantele. Premierul Orban a făcut anunțul:”În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate”

Orban: Cu anumite reguli, hotelurile se pot deschide în iulie-august

Pe 15 mai urmează să se redeschidă numai activitățile și afacerile care nu prezintă un risc epidemiologic ridicat, adică saloanele, frizeriile, parcurile și cabinetele stomatologice. Hotelurile și restaurantele rămân sub semnul întrebării, din pricina pericolului de infectare. Se pare că, cel mai devreme, hotelurile s-ar putea deschide în iulie-august.

Ne-am dori ca să existe posibilitatea reală ca oamenii să-și petreacă concediile în destinații de vacantă, dar nu se poate anunța acum cu certitudine dacă se va da drumul la activități. Asta va depinde de evoluția epidemiologică.

Citește și: Pedepse mai mari pentru fals în declarații și pentru cei care nu respectă izolarea și carantina. Orban:”Datoria primordială a Guvernului este să apere sănătatea cetăţenilor”

Activitatea hotelieră, cu anumite reguli, poate să pornească. Activitatea restaurantelor prezintă un risc mare de transmitere. Nu poți să porți mască, distanța dintre mese e mică, puține restaurante au spații separate și se adună lume destul de multă. Facem o analiză privitoare la restaurante, dar în prima fază e puțin probabil reluarea activității în restaurante', a mai precizat premierul, conform antena3.ro.

Sursa foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton