Kim Jong Un a interzis femeilor din Coreea de Nord să poarte numele fiicei lui. Ce obligație au cele care se numesc Ju Ae

 Dumba Gabriela
.

Kim Jong Un, liderul suprem din Coreea de Nord, a interzis femeilor din ţară să poarte numele fiicei lui. Cele care se numesc deja Ju Ae au fost chemate să îşi schimbe certificatele de naştere. Și, așa cum se știe, aceasta nu este o rugăminte a lui Kim Jong Un, ci o obligație.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Autorităţile din Coreea de Nord a obligat toate fetele şi femeile care poartă numele fiicei lui Kim Jong Un, Ju Ae, să îşi schimbe numele, relatează Radio Free Asia, citat de insider.com. Autorităţile au motivat că numele Ju Ae este rezervat acum persoanelor cu cea mai înaltă demnitate.

North KoreaNorth Korea

Nimeni în Coreea de Nord nu are voie să poarte numele fiicei lui Kim Jong Un

Postul de radio citat de jurnaliştii de la Insider a citat două surse anonime care au spus că guvernele locale din oraşele Jeongju și Pyongsong au emis deja ordine pentru ca femeile ce poartă numele Ju Ae să îşi schimbe certificatele de naştere.

Unul dintre locuitori a anunţat că Ministerul Securităţii din oraşul Jeongju a chemat femeile cu acest nume la departamentul de înregistrare pentru a-şi alege un nou nume.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a chemat femeile înregistrate la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele ‘Ju Ae’ pentru a-și schimba numele”, a declarat unul dintre locuitori.

Acesta a povestit că o fetiță de 12 ani, din cartierul său, se numea Ju Ae, iar părinților ei li s-a cerut să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-i schimba certificatul de naștere.

Citește și: Claudia Pavel nu credea că va deveni mamă, în tinerețe: „Am fost convinsă că voi fi genul de carieristă care va înfia’

Citește și: Cum arată Alina Pușcaș după ce și-a tatuat sprâncenele: ‘Eu insist să aveți mare grijă’

Citește și: „Fericită lângă un bărbat puternic’. Anamaria Prodan, ipostază romantică alături de noul iubit. Cum s-au afișat de Valentines Day

Kim Jong Un ar avea trei copii, dar Ju Ae este singura pe care a prezentat-o lumii

Kim Ju Ae, fiica liderului nord-coreean, despre care se crede că are vârsta de zece ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim Jong Un prezentat publicului, potrivit Antena 3.

Ea a apărut pentru prima dată în public în luna noiembrie a anului 2022, atunci când l-a însoţit pe tatăl ei la pregătirile pentru testarea unor rachete balistice intercontinentale.

Kim Jong Un a interzis și purtarea numelui „Jong-un”

Kim Jong Un a interzis persoanelor să poarte numele „Jong-un”, ordonând în 2014 celor care aveau numele său să-și modifice în mod legal certificatele de naștere.

„Directiva a fost ‘voluntară’, dar, după cum știm, puține lucruri sunt voluntare în Coreea de Nord, mai ales când vine vorba de ordinele primite de la conducere”, a declarat pentru, Insider, Soo Kim, fost analist CIA, care în prezent este analist politic la grupul de reflecție Rand Corporation, cu sediul în SUA, citat de stirileprotv.ro.

„Așa că această interdicție a numelui nu este ceva ieșit din comun pentru Coreea de Nord”, a spus ea. Dar este prea devreme pentru a ști ce îi rezervă viitorul fiicei lui Kim, iar acest lucru ne spune doar că el vrea ca copilul său să fie văzut, a declarat Soo Kim.

Regimul de la Phenian nu a confirmat încă faptul că Ju Ae a fost desemnată pentru succesiune, iar mass-media de stat nu a început nici ea ungerea și glorificarea obișnuită a unui succesor desemnat.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton