Încălzirea vremii încetinește răspândirea coronavirusului? Răspunsul lui Raed Arafat: "Nu vrem să..."

 Cica Cristina
.

Mulți specialiști susțin că s-ar putea încetini răspândirea coronavirusului odată cu încălzirea vremii. Numai că nu avem certitudini, motiv pentu care Raed Arafat se arată rezervat atunci când vine vorba despre acest subiect.

Raed-Arafat-1Raed-Arafat-1

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu dorește să facă presupuneri atunci când vine vorba despre temperaturile ridicate, care ar putea încetini răspândirea coronavirusului. În plus, face apel la calm și responsabilitate, pentru ca oamenii să nu iasă din case de îndată ce se trece de 25 de grade.

Citește și: Saloanele de înfrumusețare se deschid de la 15 mai. Anunțul lui Raed Arafat:”Trebuie să-și reia activitatea, dar sub o formă nouă”

'Există presupuneri, există clar observații că în țările care sunt mai calde, unde temperaturile sunt ridicate, că răspândirea e mai lentă, dar acest lucru urmează să-l vedem. Nu vrem să dăm o temperatură și să spunem că după 25 de grade e mai bine, că după asta se uită oamenii la termometru și spun: gata, după 25 de grade ieșim. Nu. Nu vom face acest lucru pentru că sunt mai mulți factori care intră în acest aspect și nu am să dau o temperatură de la care să spunem că suntem mai siguri, pentru că nu știm exact', a spus Raed Arafat, potrivit cancan.ro.

În egală măsură, el a susținut că nu putem decât să așteptăm pentru a observa cum se comportă virusul, înainte de a se lua orice decizie.

Citește și: Raed Arafat, despre măsurile de relaxare:'Dacă vedem că situația se înrăutățește s-ar putea să nu mai fie 15 mai'

'O să vedem care va fi comportamentul virusului și răspândirea bolii la momentul potrivit', a conchis el.

Până la acest moment, în Romania se înregistrează 12576 persoane infectate, 4328 pacienți vindecați și 726 de morți.

Sursa foto: Facebook, Hepta

Citește și: Raed Arafat, nou apel către români:”Trebuie să respectăm toate regulile dacă nu vrem să vedem o schimbare a situației”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton