Imagini terifiante de la Spitalul Matei Balș! Secția Terapie Intensivă s-a mutat pe holuri: "Este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi aşeze"

 Oana Pantazi
.

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID, Spitalul Matei Balș din Capitală este în pragul dezastrului, pacienții bolnavi fiind tratați deja pe holuri. Iată imaginile cutremurătoare postate de un medic!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe 25 noiembrie, în România au fost înregistrate 9.739 de cazuri de coronavirus și 168 de morți, iar sistemul sanitar este deja în pragul colapsului. Din nefericire, Spitalul Matei Balș, aflat încă de la începutul pandemiei de coronavirus, deja nu mai face față afluenței de pacienți.

Recent, în mediul online au apărut mai multe fotografii ce documentează dezastrul de la Spitalul Matei Balș, unde secția de Terapie Intensivă s-a mutat pe holuri, din cauza numărului mare de bolnavi internați acolo. De altfel, după cum a menționat și doctorul Adrian Marinescu, evident, situația nu este singulară, regăsindu-se și în alte unități spitalicești din țară.

„Pacienţii stau pe scaune la oxigen

Unul dintre pacienții Spitalului Matei Balș, de profesie medic, a postat recent pe contul său de socializare niște imagini înspăimântătoare, ce redau din plin dimensiunea dezastrului cu care se luptă doctorii aflați în linia întâi zi de zi.

'Cam aşa arată holurile spitalului Matei Balş, cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi aşeze, pacienţii stau pe scaune la oxigen, sunt internaţi pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineaţă nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înţelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă faţă , cât de curând intră în colaps , dacă nu e deja', a scris Constantin Vasile Ifteme.

Prea puține paturi, prea mulți bolnavi la Spitalul Matei Balș

De altfel, într-o intervenție la Digi24, și doctorul Adrian Marinescu, de la Spitalul Matei Balș, a vorbit despre situația gravă în care se află toate spitalele din capitală, din cauza numărului mare de pacienți. Conform medicului, numărul de locuri disponibil în spitale este insuficient.

Medicul a spus că se întâmplă ca în camera de gardă să fie, în mod constant, și peste 30 de pacienți, în timp ce numărul de paturi disponibil deste de maximum 20.

„Vedem o realitate a acestor zile şi situaţia nu e numai la Matei Balş. În condiţiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienţi şi, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceştia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – şi indiferent cât am reuşi în fiecare zi să facem şi asta se întâmplă şi sâmbăta, duminica – nu este suficient. Şi atunci pacienţii trebuie să fie ajutaţi.

Până în momentul când reuşim să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în camera de gardă. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeţi. E, până la urmă, un lucru real', a explicat, marţi seară, la Digi24, medicul Adrian Marinescu. 

Citește și: Cum se menține Simona Gherghe în formă, la 43 de ani, și ce spune despre operațiile estetice: „M-am gândit…”/ EXCLUSIV

Citește și: Cum arată fiica lui Mugur Mihăescu, la 21 de ani. Garcea este un tată protector: „Va fi greu să mă păcălească viitorul ginere!”

Citește și: Detalii neștiute din viața lui Nicolae Ceaușescu. Nu avea niciodată bani la el, dar ținea mereu în buzunar un anumit obiect

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton