O gravidă a fost lăsată de medici să aștepte cezariana până i-a murit copilul: "Mi-au spus că așa a vrut Dumnezeu"

 Dumba Gabriela
.

O gravidă a fost lăsată să aștepte mai bine de 11 de ore operația de cezariană, deși fusese diagnosticată drept urgență, până când copilul i-a murit în pântece. Tragedia s-a întâmplat în maternitatea din Buftea, iar tânăra de 26 de ani spune că a venit special cu o zi înainte la Camera de Gardă, pentru că fătul dădea semne că ceva nu este în ordine.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Elena Soroceanu a fost diagnosticată cu urgență la naștere, dar, chiar și așa, a fost nevoită să aștepte 11 de ore, într-un salon. Medicii au constatat că fătul murise, abia după câteva ore, atunci când au venit să controleze funcțiile vitale ale acestuia.

„Copilul a dat semne că nu e bine, de asta am și venit cu o zi înainte la camera de gardă, a dat semne, dar nu a fost scoasă. Revolta mea este că mi-a murit copilul și mi l-am dorit foarte mult și că nu a avut șansa să fie cu mama ei', a spus Elena, la Antena 3.

De asemenea, aceasta a mai adăugat faptul că operația de cezariană a fost făcută abia la 20 de ore de când fusese dat diagnosticul.

„Mi s-a spus că fătul mort poate rezista până la trei săptămâni mort, așa scrie în carte, în burtă. Mi s-a spus că poate așa a vrut Dumnezeu, să fie o lecţie pentru mine şi pentru ei, Dumnezeu mi-a dat acest copil şi nu are cum să vrea asa ceva!', a mai spus Elena Soroceanu.

Cum medicii nu le-au dat un răspuns, părinţii spun că au fost nevoiţi să depună o plângere la Poliţie.

Citește și: Dan Negru, detalii despre show-ul „Tu urmezi!, de la Kanal D:„Nu vreau să par că nu am mâncat usturoi în TV, dimpotrivă, dar… / EXCLUSIV

Citește și: Blake Lively este însărcinată cu al patrulea copil.Primele imagini cu burtica de gravidă

Soțul Elenei a mai pierdut un copil în acel fel

Bogdan Soroceanu, soțul Elenei, a făcut o dezvăluire dureroasă: a mai pierdut un copil, în urmă cu ceva timp, tot din cauza cadrelor medicale.

„ E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum. O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de neprofesionalism. Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie. Sper ca cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit să plătească', a spus bărbatul.

Reacția spitalului, după ce gravida a fost lăsată să aștepte până când i-a murit copilul

Reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Buftea au transmis că a fost demarată o ancheată internă însă deşi au trecut aproximativ 3 luni de la aceste cercetări, nu au încă o conlcuzie.

'A fost internată pentru investigatii, dar nu vă pot da mai multe legat de acest caz, cum s-a deruta acest caz. Sigur că se vor lua măsuri dacă se constantă o culpa sau malpraxis, dar nu e confirmat', a explicat la Antena 3 directorul medical Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, Matei Alexandru.

'Aici se pune problema dacă decizia de a amâna încă o zi deși fătul era în viață. A fost corectă sau nu. Dacă se va dovedi că a fost incorectă, ei vor răspunde pentru ucidere din culpă.

Pedeapsa ar fi de la 2 la 7 ani și interzicerea dreptului de a mai profesa ca medic sau oricine va fi găsit vinovat acolo', a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Pe lângă ancheta penală, sunt în curs cercetări şi la Direcţia de Sănătatea Publică şi se aşteaptă şi raportul necropsiei de la Institutul de Medicină Legală.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton