O fetiță de șapte ani și-a protejat fratele mai mic timp de 17 ore sub dărâmături, după cutremurele din Siria și Turcia. Fotografia cu cei doi copii a ajuns virală

 Dumba Gabriela
.

O fetiță de șapte ani și-a protejat timp de 17 ore fratele mai mic, sub dărâmături, după cutremurele din Siria. Când au fost găsiți, cei doi copii erau răniți, dar în viață, și salvatorii au fost impresionați până la lacrimi de puterea cu care fetița a stat tot timpul cu mâna pe capul fratelui ei, pentru a-l feri de molozul care se putea prăbuși în orice moment. Fotografia a ajuns virală pe internet.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

O lume întreagă este impresionată de fotografia în care o fetiță din Siria a fost găsită de salvatori, după cutremurele devastatoare, cu mâna pe capul fratelui ei mai mic, din dorința de a-l proteja. Reprezentantul ONU, Mohamad Safa, cel care a distribuit fotografia pe Twitter, a anunțat că cei doi copii au stat sub dărâmături timp de 17 ore.

„Fetita de 7 ani care și-a ținut mâna pe capul fratelui ei pentru a-l proteja în timp ce au stat 17 ore sub dărâmături, a reușit în siguranță”, a scris acesta în drepul fotografiei care a fost văzută, până acum, de 6 milioane de utilizatori Twitter.

Mulți oameni au lăudat-o pe fată pentru gestul ei plin de compasiune.

„Se întâmplă minuni. Ce soră grozavă. L-a protejat cu cu dragoste într-o astfel de situație stresantă. Respect pentru toți salvatorii care lucrează necontenit”, a comentat un utilizator.

„O, fie binecuvântată! Dragostea și rezistența copiilor mă fac să plâng”, a comentat alticneva.

„Wow! E un mic erou!”, a scris un alt utilizator.

Citește și: Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în Turcia și Siria. Peste 4900 de persoane au murit

Citește și: Unde trebuie să ne adăpostim în caz de cutremur: e bine sau nu să stai sub masă? Recomandările experților

Citeste si: Un bebeluș s-a născut sub dărâmături, în Siria, după cutremurul devastator: „L-a protejat pe cel mic cu propriul trup”. Mama bebelușului nu a supraviețuit

Până acum, peeste 9500 de oameni au murit în cutremurele din Turcia și Siria

Cele 72 de ore critice pentru găsirea supraviețuitorilor cutremurelor din Turcia aproape că s-au scurs. Bilanţul morţilor din Turcia şi Siria a depăşit pragul de 9.500 şi creşte de la o oră la alta.

Numărul celor decedaţi în Turcia a ajuns la 6.957, potrivit autorităţilor, citate de BBC. 

Datele din Siria, dificil de verificat, indică aproximativ 2.500 de morţi. 

Președintele Recep Erdogan merge azi în zonele afectate de puternicul cutremur de luni, în timp ce salvatorii continuă eforturile uriașe pentru a scoate oamenii rămași sub dărâmături.

Va vizia orașul Kahramanmaraș și provincia Hatay, lângă epicentrul puternicului cutremur.

Erdogan a decretat ieri stare de urgență timp de trei luni în 10 provincii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton