Familia Raisei cere polițistului care le-a ucis fata pe trecerea de pietoni despăgubiri de 6 milioane euro

 Dumba Gabriela
.

Familia Raisei cere polițistului care le-a ucis fata pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Laminorului, din București, despăgubiri de 6 milioane de euro, în timp ce rudele fetei rănite solicită un milion de euro. Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri. Acesta este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Două fetițe de 11 ani au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni de o maşină a Poliţiei, joi, 13 ianuarie 2022. În urma impactului, una dintre copile a murit, iar cealaltă a fost rănită și transportată la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție, pe Bulevardul Laminorului, din Sectorul 1, a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. Conform imaginilor, Raisa, fetița de 11 ani care a murit în urma impactului, a fost aruncată pe capota mașinii și purtată circa 50 de metri.

În afara procesului penal pentru ucidere din culpă, polițistul din București care a omorât pe 13 ianuarie o fetiță de 11 ani și a rănit o alta pe trecerea de pietoni se va confrunta și cu două procese civile.

Astfel, familia Raisei îl va da în judecată pe agentul de poliție și-i va cere despăgubiri de 6 milioane de euro pentru moarte fetiței, în timp ce rudele copilei rănite îi vor solicita un milion de euro, potrivit gandul.ro.

Familia Raisei cere polițistului care le-a ucis fata pe trecerea de pietoni despăgubiri de 6 milioane euro

Ministrul Lucian Bode a spus că poliţistul implicat în accidentul din București nu executa o misiune de urgenţă. El a anunţat că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel.

'Din păcate, pe 13 ianuarie, un polițist din cadrul Secției 5 a accidentat două minore. Ambele în vârstă de 11 ani, Raisa pierzându-și viața. Regret enorm această tragedie și dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa iar sentimentul pe care îl simt e cutremurător.

Stim că orice am spune, orice am face, nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă, însă pentru familia îndoliată și pentru opinia publică am obligația să dispun măsuri și să prezint rezultatele acestor măsuri', a spus Lucian Bode. 

Bode a subliniat că polițiștii au obligația de a conduce cu prudență, chiar dacă sunt în misiune, subliniind că aceștia nu scapă de răspundere penală în astfel de situații.

'Legea este clară. Cel care conduce mașina poliției are obligația să circule cu prudență si este scutit doar de partea contravențională, nu si de răspundere penala. Ca sa nu existe discutii ca nu avea obligația să fie atent la pietonii care traverseaza pe trecerea de pietoni', a mai spus Lucian Bode.

Citește și: Cine este Crina Abrudan de la ‘Splash, vedete la apă.Tot ce nu știi despre ea

Citește și:Primele imagini de la Survivor 2022.Războinicii și Faimoșii au început competiția

Citește și: Cum arată Oana Radu după ce a slăbit iar 40 kg!Ce operații estetice își face

Discuția dintre polițist și 112, după ce a lovit-o pe Raisa

Poliţistul a anunţat, în apelul la 112, că este agent de poliţie, aflat în timpul serviciului, şi că a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni.

El a cerut sfaturi unuia dintre dispecerii cu care a vorbit pentru a o ajuta pe fetiţă şi a rugat de mai multe ori să fie trimisă mai repede o ambulanţă, potrivit News.

În înregistrare se aude cum bărbatul anunţă la 112 că este agent de poliţie şi că a lovit pe cineva mortal, cred', cu maşina, oferind adresa unde a avut loc accidentul.

Ulterior, apelul este preluat de un al treilea dispecer, iar poliţistul reia informaţiile, precizând că a lovit pe cineva mortal pe trecerea de pietoni' şi că se afla în timpul serviciului. De asemenea, întrebat dacă era în misiune, poliţistul răspunde: Da, da, da'.

Apoi, poliţistul vorbeşte cu un alt dispecer, căruia îi spune că a mai sunat o dată şi îl roagă să urgenteze ambulanţa'. Dispecerul răspunde că a sunat în urmă cu patru minute şi că SMURD-ul e pe drum.

În acel moment, pe înregistrare se aude cum poliţistul le strigă celor veniţi la locul accidentului: Nu am voie să o mut de aici', iar cineva spune: E fetiţa mea'.

Unul dintre dispeceri afirmă că s-au trimis mai multe ambulanţe şi îi cere poliţistului detalii despre accident.

Am lovit-o, am lovit-o pe trecerea de pietoni, mi-a sărit în faţă. Un copil, un copil, un copil', spune poliţistul.

El vorbeşte în acelaşi timp şi cu dispecerul, care îl întreabă dacă victima are puls, şi cu oamenii adunaţi la locul accidentului. Poliţistul îl roagă pe dispecer din nou să trimită mai repede ambulanţa.

Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i… e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!', adaugă el.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton