Este sau nu mierea aliment de post. Preoții au dat verdictul

 Lăstun Ana Maria
.

Există o dezbatere care datează de sute de ani: este sau nu mierea aliment de post? Ei bine, acest aliment care există în viețile noastre de mii de ani, poate fi consumat în numeroase combinații care ne ușurează zilele de post. Preoții au clarificat situația și au dezvăluit că mierea apare și în Biblie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mierea de albine este un aliment complex, care se folosește de mii de ani. Substanțele sale nutrivite îl califică pentru a fi unul dintre alimentele potrivite în mai multe circumstanțe și situații, dar este sau nu mierea potrivită pentru post? Pe lângă întrebuințările alimentare pe care mierea le are, de curând aceasta a fost inclusă și în multe produse cosmetice. În ritualurile de frumusețe, mierea este des folosită datorită proprietăților sale.

Citește și: Mierea îngraşă mai mult decât zahărul! Câte calorii are și ce ne sfătuiește nutriționistul

Citește și: Clătite cu miere şi nuci. Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Citește și: Secretele de frumusețe ale Ramonei Bădescu: „Întotdeauna înaintea unui spectacol îmi fac o mască cu miere'

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Procesul prin care se produce mierea este unul foarte complex, pentru că după ce polenul și mana florilor sunt colectate, acestea vor fi amestecate cu saliva albinei și alte substanțe și ulterior vor ajunge în faguri. Printre ingredientele mierii se numără: zaharuri, apă, vitamine, proteine, urme de polen, substanțe minerale și amestecuri de acid folic, nicotic sau pantotenic.

Este sau nu mierea aliment de post- părerile pro ale preoților

Totuși, deși mierea este un aliment adorat de români, există o controversă în jurul său: este sau nu aliment de post? Preoții au discutat despre consumul mierii în post și au explicat că principalul motiv pentru care mierea ar fi un aliment permis este chiar proveniența acesteia. Dat fiind faptul că este produsă de albine, care sunt nevertebrate șiu nu au sânge cald, înseamnă că mierea nu are origine animală, deci poate fi consumată.

'Mierea este un aliment de post. De când mă știu și în orice context pe care mi-l pot aminti, mierea am perceput-o ca fiind de post. Însusi Ioan Botezătorul, care a fost cel mai mare postitor, se hrănea cu faguri de miere.', a explicat preotul Andrei Atudori.

Una dintre regulile postului este să nu mâncăm produse de origine animală, precum lapte, carne, brânză și ouă, motiv pentru care am putea include mierea în categoria alimentelor permise. Cu toate acestea, există și persoane care sunt de părere că mierea NU este un aliment de post. Iată de ce.

De ce nu ar fi mierea aliment de post

Potrivit anumitor persoane, motivul pentru care mierea nu este un aliment de post ar fi că este produsă de animale ca un proces natural, nefiind dedicată consumului uman. Astfel, urmând această ipoteză, mierea nu poate fi consumată în post, pentru că este un produs care nu aparține omului. De altfel, cei care sunt de părere că mierea nu trebuie consumată o compară des cu laptele.

Sursa FOTO: Pixabay.

Vezi şi ce faci dacă te înțeapă o albină – remedii naturale și precauții!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton