Dieta cu roșii. Câte kilograme slăbești pe săptămână cu acest regim

 Lupescu Anca
.

Dieta cu roșii este un plan nutrițional, care presupune consumul de roșii în timpul fiecărei mese. Roșiile sunt pline de nutrienți, care sunt importanți pentru o mulțime de procese ale organismului și sunt foarte sărace în calorii, grăsimi și carbohidrați, deoarece sunt formate în mare parte din apă. 

Despre roșii

Acestea au o mulțime de beneficii pentru sănătate și sunt folosite în întreaga lume în toate formele posibile. În cadrul dietei cu roșii poți mânca roșii crude, le poți frige la grătar, poți bea suc de roșii etc. Urmând planul acestei diete poți slăbi până la 2,5 kilograme în 4 zile. 

Alimente energizante care nu îngrașă. Ce poți mânca dacă ești la dietă

Cu toate acestea, o astfel de pierdere rapidă în greutate poate fi de scurtă durată, dacă începi apoi să consumi mai multe calorii.

O altă variantă a dietei cu roșii este mai sănătoasă decât consumul exclusiv de roșii. Aceasta include adăugarea de roșii și produse din roșii la mesele zilnice. Acest tip este mai echilibrat și mai puțin restrictiv, prin urmare, este mult mai ușor de urmat. 

Deși s-ar putea să nu aibă un efect de slăbire atât de impresionant, are potențialul de a îți îmbunătăți sănătatea și starea de bine.

Roșia, la fel ca toate celelalte legume populare, este plină până la refuz de nutrienți vitali. 

Roșiile sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți, cum ar fi.

Beneficiile pentru sănătate ale roșiilor

Datorită conținutului lor nutrițional bogat, roșiile au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acestea te pot ajuta să reduci riscul diferitelor boli și să îți îmbunătățești starea actuală. Unele dintre cele mai semnificative beneficii ale roșiilor includ capacitatea lor de a:

Ar putea reduce șansele de apariție a cancerului

Conținutul ridicat de vitamina C și alți antioxidanți face ca roșiile să fie puternice în combaterea radicalilor liberi care cauzează cancerul, conform studiilor.

Citește și: Ce dietă ține Paula Seling la 40 de ani pentru a se menține în formă. În urmă cu opt ani a luat decizia care i-a salvat silueta

Promovează sănătatea sistemului digestiv

Un alt beneficiu al numărului mare de antioxidanți care se găsesc în roșii este că acestea pot stimula sănătatea intestinală.

Ajută la sănătatea ochilor

S-a demonstrat că unii dintre nutrienții din roșii protejează ochii împotriva daunelor induse de lumină, previn apariția cataractei și a degenerării maculare legate de vârstă.

Riscurile consumului exagerat de roșii

În ciuda tuturor beneficiilor pentru sănătate pe care roșiile le oferă organismului nostru, consumul excesiv al acestora poate avea unele efecte nocive în anumite circumstanțe:

Boala de reflux gastroesofagian

Persoanele care suferă de această boală ar trebui să evite să mănânce multe roșii, deoarece acestea sunt acide și pot provoca o creștere a unor simptome precum arsurile la stomac și vărsăturile. 

Alimente care cresc speranța de viață chiar și cu 10 ani

Dieta cu roșii

Exemplu de plan de dietă cu roșii

Deoarece există două tipuri de dietă cu roșii, se recomandă să urmați varianta mai puțin restrictivă și mai echilibrată. Așadar, iată modelul de plan pentru o zi de dietă echilibrată cu roșii:

  • Mic dejun: un fruct la alegere: măr, portocale, 1 cană de căpșuni, 1 pară, ete
  • Prânz: Sandviș cu roșii, salată și șuncă de pui și supă de roșii.
  • Gustare: macrou în sos de roșii.
  • Cină: Frigărui de legume cu roșii și un file de pește slab

Roșiile și-au dovedit valoarea pentru întreaga lume cu sute de ani în urmă și sunt foarte populare în zilele noastre. Sunt bogate în substanțe nutritive și au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Cele mai periculoase alimente de post. Cât de nocive sunt

Dieta cu roșii nu este bine echilibrată, așa că, înainte de a începe să o urmezi, fă o vizită la medic și consultă-te cu un medic nutriționist. Alegând să adaugi roșiile la o dietă bine echilibrată, totuși, poate avea beneficii pentru sănătate de care poți profita fără aceleași riscuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Vezi şi rețete cu roșii pentru toată vara – idei simple de mâncăruri delicioase!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton