Ce este Terapia Vampir (PRP), tratamentul de ultimă generație împotriva ridurilor și a căderii părului

 Dumba Gabriela
.

Ați auzit de Terapia Vampir? Este un tratament de ultimă generație pentru ameliorarea ridurilor, dar mai nou se folosește și pentru stoparea căderii părului și regenerarea acestuia. Iată în ce constă Terapia Vampir (PRP) și care sunt benefeciile sale pentru piele și păr!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Printre opțiunile de tratament disponibile împotriva căderii părului (alopeciei) s-a făcut remarcată terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma), numită și terapia vampir. Este una dintre metodele cele mai eficiente de a trata alopecia. Poate fi folosită indiferent dacă este temporară sau de lungă durată.

Ce este Terapia Vampir pentru păr

Terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma) – terapia vampir – este o metodă simplă, lipsită de reacții adverse. Terapia vampir pentru păr este, totodată, un tratament adjuvant important în special pentru căderea difuză a părului sau efluviu telogen și alopecia androgenetică.

'Tratamentul funcționează pe principiul potrivit căruia plasma bogată în plachete conține substanțele esențiale necesare regenerării și vindecării țesuturilor. PRP (Platelet Rich Plasma) este o plasmă autologă cu conținut crescut în trombocite. Acestea au rol în revitalizarea cutanată și a firului de păr datorită prezenței factorilor de creștere și a moleculelor de adeziune. Se presupune că factorii de creștere eliberați de trombocite acționează asupra celulelor stem de la nivelul foliculului pilos. Astfel, stimulează apariția de noi fire de păr și promovând neovascularizația', explică dr. Adina Șerban, dermatolog pentru libertateapentrufemei.ro.

Citeste si: Ce vitamine sunt eficiente pentru a ne feri de COVID-19 și de gripă, în sezonul rece

Cum se face Terapia Vampir pentru păr

Ca și în cazul folosirii Terapiei Vampir pentru beneficiile sale estetice, și în tratarea căderii părului procedura începe cu recoltarea de sânge de la pacient. Urmează, apoi, centrifugarea sângelui, separarea plasmei cu trombocite și injectarea ei direct la nivel cutanat. Procesul este meticulos, plasma autologă fiind injectată prin multiple înțepături în scalp, cu sau fără anestezie topică.

Durata Terapiei Vampir pentru păr depinde de suprafaţa tratată a pielii. Poate atinge 30-40 minute. Tratamentul de atac constă în efectuarea a 4-6 ședințe la interval de 7-14 zile, urmat de tratamentul de întreținere, care poate varia ca interval, în funcție de cât de gravă este afecțiunea. Efectele adverse sunt minime, locale, constând în roșeață și sângerări punctiforme în momentul injectării.

După 4 ședințe se observă diminuarea căderii părului, creșterea densității și diametrului firelor de păr, precum și un aspect hidratat al scalpului.

Citeste si: Sucul miraculos despre care se spune că tratează cancerul în șase săptămâni. Este natural și foarte ușor de preparat!

Cui se adresează Terapia Vampir pentru păr?

„Tratamentul este potrivit mai ales după vârsta de 30 de ani, atunci când multe femei observă că părul începe să se rărească, să cadă mai mult decât o făcea anterior. Acest lucru se întâmplă atât din pricina înaintării în vârstă, cât și din cauza agresiunii la care părul este supus adesea. Și vorbim aici despre expunerea la soare, spălările foarte dese, vopsirile repetate, coafatul zilnic. Astfel ajungem să vedem că părul nu mai ajunge la aceeași lungime din trecut, volumul podoabei capilare se reduce, iar firele de păr își pierd strălucirea. Totodată, tratamentul PRP este potrivit și pentru bărbații care încep să observe pierderea părului', spune medicul estetician Iancu Morad.

Recuperarea post Terapia Vampir pentru păr

„Recuperarea post terapie este rapidă. Prin rapidă înțelegem că pacientul sau pacienta își poate relua activitățile zilnice imediat după efectuarea tratamentului. Efectele încep să se vadă după câteva săptămâni, când părul începe să se regenereze, să strălucească', adaugă Dr. Morad.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton